Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Στις 23 – 24 Ιουνίου στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων - Κορασίδων

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ - Στους ρυθμούς μίας ακόμα σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Κ18 Παίδων – Κορασίδων θα κινείται το διήμερο 23 & 24 Ιουνίου, η πόλη της Κατερίνης.

Ειδικότερα, στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, το φίλαθλο κοινό της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες της νέας γενιάς του ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Περισσότεροι από 1000 αθλητές και αθλήτριες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, υψηλούς αγωνιστικούς στόχους και επιδόσεις. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κατερίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανατίθεται στην πόλη μας μία διοργάνωση κλασικού αθλητισμού αυτής της εμβέλειας, καθώς πέρυσι στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Όπως τονίζει σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «[…]Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός διαχρονικά στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας, για την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι, αποδέχτηκε με χαρά την ανάθεση από τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Παίδων - Κορασίδων.

Ειδικά σήμερα, σε αυτήν την παρατεταμένη δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, μέσα από την επένδυση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, καθώς και μέσα από σημαντικές συνέργειες συνιστούν σταθερό θεμέλιο εμπιστοσύνης προς την Κατερίνη και τους ανθρώπους του αθλητισμού της.

Με τις σκέψεις αυτές, προσκαλώ το φίλαθλο κοινό Κατερίνης, να στηρίξει και να υποδεχτεί με ενθουσιασμό τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου. Είμαι βέβαιος, ότι, οι νέοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας με αγνούς στόχους και όραμα, θα καταθέσουν την ψυχή τους μέσα στο στίβο, αναβιώνοντας το κλασικό αθλητικό ιδεώδες.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους συμμετέχοντες, στους αυριανούς πρωταθλητές μας, καλούς αγώνες, κάθε επιτυχία και η διαμονή στην Κατερίνη να αφήσει σε όλους τις καλύτερες αναμνήσεις και εντυπώσεις».

ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος: «[…]Η νέα, πολύ ελπιδοφόρα, γενιά των αθλητριών και αθλητών του Ελληνικού στίβου, δίνει στην Κατερίνη τον καλύτερο εαυτό της με στόχο να κατακτήσει νέους, υψηλότερους αγωνιστικούς στόχους και να μας κάνει για μία ακόμα φορά υπερήφανους.

Με την ανάθεση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη της Κατερίνης ενός σημαντικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο ΣΕΓΑΣ πιστοποιεί την άριστη συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς της πόλης, αλλά και δηλώνει την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των τοπικών μας στελεχών.

Βέβαιος για την οργανωτική αρτιότητα του Πρωταθλήματος, ευχαριστώ θερμά το Δήμο Κατερίνης και όλους τους τοπικούς φορείς που στηρίζουν τους αγώνες, εύχομαι σε αθλήτριες και αθλητές να επιτύχουν τους αγωνιστικούς τους στόχους και καλώ τους κατοίκους της Κατερίνης να βρεθούν στο στάδιο, να χειροκροτήσουν τη νέα γενιά του αθλήματος μας και να απολαύσουν τις μοναδικές στιγμές, που μόνο ο στίβος μπορεί να προσφέρει».

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
29-05-2018