Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Οχτώ χρόνια από την ίδρυση της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας στις 29-05-2010

Συμπληρώνονται σήμερα 29 Μαΐου οχτώ χρόνια από την ίδρυση της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας, ενός συλλόγου που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του αγωνίζεται για την ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή των πολιτών της Κατερίνης.


Μέσα από συνεχείς δράσεις καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να πείσει τους αρμόδιους για την κατασκευή ασφαλών ποδηλατικών υποδομών στην πόλη, αλλά και γύρω από αυτήν, ώστε να μπορέσει το ποδήλατο να γίνει εκτός από μέσο αναψυχής και άθλησης, καθημερινό μέσο μεταφοράς για χιλιάδες συμπολίτες μας. Για πολλούς αυτό ακούγεται ακατόρθωτο και για άλλους ουτοπικό. Για κάποιους είμαστε σαν να μην υπάρχουμε- δε σας ξέρει ο κόσμος, μας είπανε- ενώ για άλλους υπάρχουμε, αλλά είμαστε «εχθροί»- μας κουνάτε το δάχτυλο, μας είπανε- επειδή διεκδικούμε το αυτονόητο για μια επίπεδη πόλη σαν την Κατερίνη, που έχει πνιγεί από το αυτοκίνητο και την αλόγιστη χρήση του.

Ευτυχώς όμως για χιλιάδες συμπολίτες μας υπάρχουμε και μας το δείχνουνε καθημερινά με την αγάπη τους, τη βοήθεια που αφιλοκερδώς προσφέρουν και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις μας. Δράσεις και εκδηλώσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διεκδίκηση ποδηλατόδρομων και την οδική ασφάλεια, αλλά κυρίως με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση ποδηλατών. Με έμφαση στα παιδιά σχολικής ηλικίας, ο Τομέας Ποδηλατικής Παιδείας του συλλόγου συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και με εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αλλά και κατάλληλα εκπαιδευμένους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, έχει πλέον σταθερή παρουσία στα σχολεία της Πιερίας. Γιατί ακόμα κι αν αποφασίσει κάποιος δήμαρχος μια μέρα να κατασκευάσει ένα συνεκτικό δίκτυο ποδηλατόδρομων στην πόλη μας, τότε θα πρέπει να έχουμε και ποδηλάτες έτοιμους να τους χρησιμοποιήσουν σωστά.

Η οχτάχρονη παρουσία μας όχι μόνο δε μας κούρασε, αλλά η συμμετοχή μας ως μέλη στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών, καθώς και η συνεργασία μας με άλλους συλλόγους αστικής ποδηλασίας σε όλη την Ελλάδα, μας δίνουν γνώση, εμπειρία και δύναμη να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια ακόμα. Με την ελπίδα πως κάποια στιγμή όσοι σήμερα το αμφισβητούν, αναγνωρίσουν επιτέλους τη μακρόβια δύναμη και μοναδική αξία του ποδηλάτου ως του πιο οικολογικού και ευέλικτου μέσου μετακίνησης στην πόλη.


Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
το Διοικητικό Συμβούλιο