Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Συνελήφθησαν 6 άτομα για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Εντοπίσθηκαν σε χώρο λαϊκής αγοράς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να διαθέτουν προς πώληση πάνω από 2.900 πακέτα τσιγάρων και 8,5 κιλά καπνού 6 υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 23 έως 41 ετών.


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας, συνελήφθησαν προχθές (29 Μαΐου 2018) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 6 υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 23 έως 41 ετών, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι σε χώρο λαϊκής αγοράς σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε να κατέχουν και να διαθέτουν προς πώληση συνολικά 2.942 πακέτα τσιγάρων και 171 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 8 κιλών και 550 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον, από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 6 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ, ως προερχόμενο από το λαθρεμπόριο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.