Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Φυσικό αέριο. Η κοροϊδία των ανακοινώσεων …

Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου –Συμβούλου επιχειρήσεων


20 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυς Σκούφα : «Τέλη του 2016 ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην Κατερίνη».


http://enimerosi-aggelies.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6646:–2016————&catid=40:topika&Itemid=101

17 Ιουλ 2017

Άρθρο της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα : «Έχει η Κατερίνη σαν πόλη φυσικό αέριο, ναι ή όχι»;

Αφού γίνεται ανάλυση για πολλά και διάφορα για τον TAP ( τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση ήταν στα κάγκελα για να μη γίνει) και τα οφέλη του για την περιοχή καταλήγει :

«Συμπέρασμα: Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε μερικές φορές στη ζωή μας, ότι κάποια θέματα που αφορούν τους πολίτες, κάποιοι τα υλοποιούν και δεν μένουν στις εξαγγελίες».

https://pierikialithia.blogspot.gr/2017/06/blog-post_946.html

30 Οκτωβρίου 2017

Δελτίου Τύπου των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας μετά από συνάντηση με τον Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ.Σταθάκη:

«Φυσικό Αέριο: Το υφιστάμενο δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο» (2017)

…Το ειδικό σχέδιο για την Κατερίνη (!!!)

Οι συνδέσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος συνδέσεων του οποίου η έγκριση αναμένεται από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας εντός του Νοεμβρίου 2017. Κατά τη περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2018 αναμένεται να ικανοποιηθούν τουλάχιστον 225 αιτήσεις σύνδεσης.» (!!!)
https://e-pieria.gr/news-2/latestnews/11312-gia-anaptyksi-tou-diktyou-fysikoy-aeriou-stin-katerini

23 Μαρτίου 2018

Δελτίο Τύπου της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυς Σκούφα μετά από συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Θεόδωρου Τερζόπουλου, την Αντιπρόεδρο Στεφανία Μωσσέ και τον σύμβουλο Διοίκησης Ιωάννη Χατζηχρήστου.

«Φυσικό αέριο: Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες συνδέσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια»

http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2018/03/blog-post_867.html

-----------------------------------------

Αναγκάζομαι να παραθέσω αυτούσιες τις μέχρι σήμερα επίσημες ανακοινώσεις – Δελτία τύπου- των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της πόλης μας. Ένα θέμα που απασχολεί την πλειονότητα των νοικοκυριών της πόλης που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με την θέρμανση των σπιτιών τους.

Είναι πραγματικά εμπαιγμός και κοροϊδία, σε μία δύσκολη εποχή για τα ελληνικά νοικοκυριά, που με το ζόρι και με πολλές στερήσεις βγάζουν τον χειμώνα τους (7 στους 10 «μόλις τα βγάζει πέρα» σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ), τοπικοί βουλευτές να δίνουν φρούδες ελπίδες, με «φτηνές» και χωρίς κόστος δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Προφανώς κάποιοι δεν νιώθουν… Ζουν στον δικό τους ονειρεμένο κόσμο… Βουλευόμενοι στις καρέκλες τους, μοιράζοντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς …

Τον Μάρτιο που μας πέρασε, θεωρητικά και σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που μας παρείχαν, έπρεπε να είχαν ικανοποιηθεί τουλάχιστον 225 αιτήσεις σύνδεσης φυσικού αερίου σε οικοδομές όπου υπάρχει το υφιστάμενο δίκτυο των 15χλμ !

Τελειώνει και ο Μάιος και ακόμα δεν έχει συνδεθεί ούτε ένα κτήριο στο δίκτυο αερίου … !

Για τις κατασκευές των νέων υποδομών 115 χλμ που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2018… ούτε συζήτηση !

Ανακοινώσεις γεμάτες αυταπάτες… όπως θα μας πουν σε λίγο καιρό όταν ερωτηθούν από τους πολίτες της Κατερίνης σχετικά με την οριστική εγκατάσταση του φυσικού αερίου στην πόλης μας.

Ο κόσμος όμως δεν ξεχνάει και προπαντός δεν σηκώνει άλλο δούλεμα …

Έργα και όχι άλλο «σάνο» λοιπόν. Ελπίζω το επόμενο δελτίο τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το φυσικό αέριο στην Κατερίνη να δημοσιευθεί (αν δεν τους προλάβουν οι εξελίξεις βέβαια) την ημέρα που θα ζεσταθεί και το τελευταίο από τα 225 πρώτα σπίτια της πόλης …