Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι ,γυναίκες, νέοι, Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σας καλούν την Παρασκευή 18 Μάη στις7μμ στην ΕΚΑΒΗ (επάνω αίθουσα), να συζητήσουμε για την οργάνωση της καθολικής Πανελλαδικής απεργίας στις 30 Μαΐου.


Οργανώνουμε την επιτυχία της απεργίας ενάντια στους ληστές του πλούτου του λαού, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματα του κεφαλαίου, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, που είναι το μαύρο μέτωπο εξαπάτησης του λαού.

Να δώσουμε απάντηση στην ταξική πολιτική που τσακίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Να δώσουμε απάντηση στους πολεμοκάπηλους (ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ), που δολοφονούν τους λαούς για το μοίρασμα του φυσικού και του ορυκτού πλούτου, που ενώ θα έπρεπε να είναι ευλογία για τους λαούς, τον αρπάζουν με πολέμους για να επενδύσουν και να κερδίσουν τα μονοπώλια αιματοκυλώντας τους λαούς, σπέρνοντας την προσφυγιά, τη δυστυχία, το ρατσισμό και το φασισμό.

Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε από κάτω την ανατροπή αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου και να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο την κρίση του.

Να διεκδικήσουμε Υπογραφή ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους. Υπογραφή ΚΣΣΕ, Επαναφορά μισθών και συντάξεων με όλες τις απώλειες στα προ κρίσης επίπεδα, με αυξήσεις. Κατάργηση όλου του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου (η προίκα του κεφαλαίου), όπως οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι απολύσεις, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι ατομικές συμβάσεις, οι ενώσεις προσώπων, η φοροληστεία, οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας και του λαϊκού εισοδήματος, που τσακίζουν εργάτες, αυτοαπασχολουμένους, φτωχούς αγρότες.

Καμία υποταγή στα σχέδια της κυβέρνησης του κεφαλαίου, και την προπαγάνδα τους, περί ‘’δίκαιης ανάπτυξης ’’. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη με την αρπαγή του παραγόμενου πλούτου από τα μονοπώλια. Υπάρχει μόνο το καπιταλιστικό κέρδος το οποίο είναι βουτηγμένο στο αίμα του λαού. Οι εργατοϋπάλληλοι, ο λαός έχουν πλέον πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσουν ενάντια σε όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας .

Γραμματεία Πιερίας του Π.Α.ΜΕ.