Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Πολωνοί εκπαιδευτικοί στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ υποδέχθηκε κατά την περίοδο 2-5 Μαΐου ομάδα τεσσάρων εκπαιδευτικών από το Επαγγελματικό σχολείο Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących του Bytom της Πολωνίας.

Οι Πολωνοί εκπαιδευτικοί κατά την παραμονή τους στην Κατερίνη επισκέφθηκαν για τρεις ημέρες το σχολείο μας και παρακολούθησαν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του (job shadowing), ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας και ειδικότερα για την επαγγελματική εκπαίδευση, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της σχολικής μονάδας, συμμετείχαν ως παρατηρητές σε διάφορα μαθήματα (κυρίως Πληροφορικής) και συνομίλησαν για εκπαιδευτικά και άλλα θέματα με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές.

Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο τους επισκέφθηκαν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πιερίας και πήραν μια μικρή αλλά περιεκτική γεύση της ομορφιάς της περιοχής αλλά και του τοπικού μας πολιτισμού.

Αν και σύντομη η επίσκεψη εργασίας της Πολωνικής ομάδας, έδωσε την ευκαιρία στη σχολική κοινότητα του σχολείου μας να αλληλεπιδράσει μαζί της σε ένα συναδελφικό και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και να γνωρίσει πολλές παραμέτρους της εκπαιδευτικής πραγματικότητας της Πολωνίας.

Το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης έχει εντάξει εδώ και αρκετά χρόνια στο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξής του τα ευρωπαϊκά προγράμματα και προσπαθεί μέσω αυτών να εμπλουτίσει τη σχολική ζωή με καινούργιες, ενδιαφέρουσες και ελκυστικές δραστηριότητες, να δώσει νέα κίνητρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τέλος να ανοίξει τους ορίζοντες του σχολείου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.