Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Πόσο εύκολο ή... δύσκολο είναι να κάνεις ποδήλατο σε έναν κεντρικό δρόμο της Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)

"Γολγοθάς" μπορεί να αποδειχθεί για κάποιον η προσπάθεια του να ποδηλατήσει σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" κάνει και αγαπάει το ποδήλατο και έτσι αποφασίσαμε να ποδηλατήσουμε στο κέντρο της πόλης.


Τι αντιμετωπίσαμε κατά την διάρκεια μιας μικρής διαδρομής ποδηλατώντας στο κέντρο της πόλης;

Η διαδρομή που επιλέξαμε βρίσκεται επί της 7ης Μεραρχίας και συγκεκριμένα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο Κατερίνης στο ύψος της εκκλησίας του Άγιου Θεράποντα έως και το πάρκο στα κανόνια.

*Να σημειώσουμε ότι προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης και κυρίως σε κεντρικούς δρόμους και θα τα αναφέρουμε σε επόμενα ρεπορτάζ.


Τοποθετήσαμε την κάμερα στο ποδήλατο μας και ξεκινήσαμε να ποδηλατούμε όσο πιο γίνεται δεξιά στον δρόμο, για να μην ενοχλούμε την κίνηση αλλά κυρίως για να μην κινδυνεύουμε εμείς από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Κάτι που είναι τελικά πολύ δύσκολο, γιατί στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε τις λακκούβες, τα φρεάτια, τα έργα που έχουν γίνει στην άσφαλτο, θα έπρεπε ή να πέσουμε πάνω στο πεζοδρόμιο ή να πάμε πιο αριστερά στο κέντρο του δρόμου με τον κίνδυνο να μας χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο...

Ότι θα δείτε στο βίντεο είναι ακριβώς αυτό που βιώνει ένας ποδηλάτης κάνοντας την συγκεκριμένη διαδρομή.

Μια διαδρομή που την κάνουν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά...

Είναι ένα σοβαρό θέμα που θα το πρέπει να το κοιτάξουν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι αρμόδιοι, γιατί δεν είναι απλά ένα θέμα αισθητικής (αν έχει λακκούβες ή όχι ο δρόμος), αλλά είναι κυρίως θέμα ασφάλειας του ποδηλάτη.

Εννοείται ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ατέλειες του δρόμου (λακκούβες-έργα κ.α.), αλλά θα μπορούσε περιμετρικά του πάρκου Κατερίνης και συγκεκριμένα από την 7ης Μεραρχίας μπροστά στο παλιό νοσοκομείο και περιμετρικά του πάρκου να δημιουργηθεί ένας μικρός ποδηλατόδρομος.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" καταθέτει δημόσια την παραπάνω πρόταση τόσο προς τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, αλλά και προς σε όλους όσους αγαπάνε το ποδήλατο.

Δείτε το βίντεο: