Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΕΠΑΜ - Η κτηνώδης βία των ΜΑΤ στο Πισοδέρι, μοναδικό στήριγμα της κυβέρνησης στο αντεθνικό της έργο.

Την Κυριακή 17/6/2018, τα μέλη και οι φίλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του Ε.Πα.Μ. ξεκινήσαμε για τις Πρέσπες.

Καθήκον μας, η διαμαρτυρία στο ξεπούλημα της Ελλάδας ως αποτέλεσμα της κατοχής της χώρας που έχει επιβάλλει η Ε.Ε., αλλά και η αντίσταση στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, μια συμφωνία προδοτική, ικανή να διαλύσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρα τα Βαλκάνια. Με διαπιστωμένο το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον δημοκρατία, είμασταν προετοιμασμένοι ψυχικά για τα χειρότερα. Ποτέ όμως δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που ακολούθησε και βιώσαμε!


Φτάνοντας στο χωριό Βίγλα είδαμε μερικές χιλιάδες κόσμου να είναι στο χιονοδρομικό, όπου στημένοι σε μικροφωνική εγκατάσταση μιλούσαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και κάποιοι Μητροπολίτες. Οι Πανμακεδονικές Ενώσεις καλούσαν τον κόσμο να παραμείνει εκεί, σαν να καλεστήκαμε σε υπαίθρια διασκέδαση! Το κλίμα που βρήκαμε ήταν γιορταστικό και πανηγυρικό(!), με μακεδονικά τραγούδια και σουβλάκια (πράγμα που μας προξένησε κατάπληξη γιατί μόνο αυτό δεν περιμέναμε να βρούμε), αποκρύπτοντας από τον κόσμο πως πέντε χιλιόμετρα πιο κάτω έστησαν μπλόκο τα ΜΑΤ και ο δρόμος για τις Πρέσπες είχε αποκλειστεί!


Αφήσαμε τα πανηγύρια και κατεβήκαμε στα μπλόκα! Στο Πισοδέρι βρήκαμε άλλους 4-5 χιλιάδες κόσμο. Εκεί υπήρχαν μπλόκα και στο οδόστρωμα αλλά και στο ύψωμα 20-30 μέτρων, πλάι στο δρόμο.


Κάποια στιγμή, ένας αριθμός ατόμων με πολιτικά που βρίσκονταν πίσω από την ακροβολισμένη διμοιρία των ΜΑΤ, πέρασαν μπροστά απ’ αυτήν κι άρχισαν να πετάνε πέτρες και ξύλα από ψηλά, κατ' ευθείαν στη διμοιρία των ΜΑΤ από την οποία εξήλθαν και η οποία βρισκόταν στο οδόστρωμα! Αυτό έγινε για πρώτη φορά στις 9:00 το πρωί κι έχει καταγραφεί σε βίντεο, αλλά κι άλλες δυο φορές μπροστά στα μάτια μας μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι: Άνδρες με πολιτική περιβολή να βρίσκονται πίσω από τα ΜΑΤ, να περνούν μπροστά και να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον της κεντρικής δύναμης των ΜΑΤ! Και μετά κρυβόντουσαν ξανά πίσω από την «ορεινή» διμοιρία… Τέσσερις ώρες έπεφτε ξύλο πάνω στο δρόμο και στην πλαγιά του λόφου και κάθε τρεις και λίγο οι δυνάμεις της «τάξεως» εκτόξευαν χημικά πάνω στα κεφάλια του κόσμου.


Χτυπήθηκαν αλύπητα γέροι, γριές, ακόμα και παιδάκια. Δεκάδες ποδοπατήθηκαν από τα «γιουρούσια» των Πραιτοριανών και είδαμε πάνω από 20 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Όπως ήταν φυσικό, η νεολαία που έβλεπε τι συμβαίνει, ξεχύθηκε από το δρόμο κι άρχισε να σκαρφαλώνει στην πλαγιά, με σκοπό ν’ αρπάξει τους τέσσερις «πολίτες» που πετούσαν πέτρες στα ΜΑΤ. Όμως μόλις έφτανε κάποιος στην κορφή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τον χτυπούσαν με τα γκλομπ και τις ασπίδες. Κι ενώ οι νεολαίοι ήταν σε κίνδυνο σε πολύ κατηφορική πλαγιά, αυτοί τους έριχναν χημικά και πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό με αποτέλεσμα να γκρεμοτσακίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Στη δεξιά πλευρά της πλαγιάς, κάποιος Ματατζής έσπρωξε με δύναμη ένα παλληκάρι το οποίο γκρεμοτσακίστηκε κι έμεινε λιπόθυμο αφού κατρακύλησε σαν σακί για 20 μέτρα. Έμεινε ακίνητος εκεί και αμέσως έσπευσαν για βοήθεια δεκάδες συμπολίτες. Κι ενώ όλος ο κόσμος είχε αποτραβηχτεί προς το Πισοδέρι για να μπορέσει να αναπνεύσει, ξαφνικά κατά τις 3:00 μμ, τα ΜΑΤ εισβάλουν μέσα στο χωριό κι αρχίζουν να πετούν χημικά και να χτυπάνε όποιον έβρισκαν μπροστά τους! Αποτέλεσμα ήταν να κλειστούν τα γυναικόπαιδα μέσα στην καφετέρια του χωριού όπου επικράτησε ένα χάος, με παιδιά να κλαίνε και γέρους να υποφέρουν.


Αλήθεια, τι χρειαζόταν αυτή η εισβολή των ΜΑΤ μέσα στην αστική ζώνη στο Πισοδέρι, κ. Τόσκα; Για ποιο λόγο, ενώ είδατε ότι υπήρχαν ήδη τραυματίες, εισβάλατε στο χωριό; Με ποιο σκοπό; Δεν σας έφτανε τόσο ξύλο που ρίξατε στον κόσμο έξω από το χωριό; Το «μπάχαλο» ξεκίνησε όταν αυτοί που κρύβονταν πίσω από τα ΜΑΤ στο βουνό, άρχισαν να πετάνε πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο δημόσιο δρόμο! Πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα ότι η όλη επιχείρηση ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ από τους αστυνομικούς/συνεργάτες του κ. Τόσκα ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!


Πριν από την κύρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής, μιλούσαμε με τους Έλληνες άνδρες των ΜΑΤ που ήταν μπροστά -γιατί από πίσω ήταν δύναμη αγνώστου εθνικής ταυτότητας(!)- προσπαθώντας να τους δώσουμε να καταλάβουν πως πλέον υπηρετούν ένα χουντικό καθεστώς και πως θα έρθει η ώρα που θα χάσουν τη δουλειά τους γιατί θ’ αντικατασταθούν κι αυτοί από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, γι αυτό το λόγο λοιπόν δεν θα πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν εχθρούς. Πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία χώρα όπου οι προδότες και οι κάθε λογής υπηρέτες των ξένων θα κάνουν κουμάντο χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους Έλληνες; Απάντηση καμία…


Η απάντηση βέβαια ήρθε μια μέρα μετά, από την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς η οποία μόνο το πικρό γέλιο προκαλεί. Διότι δεν είδε τραυματίες γέρους, γυναίκες, παιδιά και νέους! Για τους «συνδικαλιστές» αστυνομικούς της Καστοριάς, «άνθρωποι» όπως φαίνεται είναι μόνο οι αστυνομικοί! Για τα αφεντικά τους που τους έστειλαν να τσακίσουν πάση θυσία τους διαδηλωτές, καμιά αναφορά! Μια τέτοια ανακοίνωση όπως αυτή, τους καθιστά στα μάτια του λαού εξίσου κατάπτυστους και υπόλογους όπως και τα αφεντικά τους.


Η Ελλάδα, «δημοκράτη» και αριστερέ(!) κ. Τσίπρα, δεν ανέχεται ξεπουλημένες μαριονέτες όπως εσύ και οι προκάτοχοί σου, ούτε θα ανεχθεί τους όμοιούς σου μετά από σένα. Στο Πισοδέρι, μας ένωσες και έδωσες το σύνθημα σε όλους μας, ότι ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ κι εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί!


21/6/2018
ΕΠΑΜ - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.