Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στη μεγάλη Ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας στο πλαίσιο της ''Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο'' διοργάνωσε μια μεγάλη Ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη.


Πρόκειται για μια δράση ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με κεντρικό μήνυμα ''Συνδυάζω - Μετακινούμαι'', η οποία έχει κερδίσει τη στήριξη του κοινού, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν αρκετά μεγάλος.

Η έναρξη της Ποδηλατοπορείας πραγματοποιήθηκε από την Πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τις γύρω περιοχές. Η λήξη αυτής της όμορφης Ποδηλατοπορείας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των συμμετεχόντων στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ο σκοπός των δράσεων της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας ήταν και είναι η καλλιέργεια βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Οι δράσεις τους στοχεύουν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, στην προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, αλλά και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την αξιοποίηση εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη τους με βασικό μέσο μεταφοράς το ποδήλατο.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν την υγειονομική κάλυψη της Ποδηλατοπορείας.

Η Διασωστική Ομάδα ευχαριστεί θερμά την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας για την πρόσκληση συμμετοχής. Με τη σειρά της συγχαίρει τους διοργανωτές και τις διοργανώτριες της Ποδηλατοπορείας για το έργο τους, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη δράση.