Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτογραφίες και ρεπορτάζ από τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Επεισόδια και ένταση είχαμε σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης κατά την διάρκεια της έναρξης του συνεδρίου
(εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση) του ΕΚΚ.


Η διοίκηση του ΕΚΚ δεν επέτρεψε την συμμετοχή στις διαδικασίες των αντιπροσώπων του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας "Η Πρωτοπορία" (Εργατική Ταξική Ενότητα), κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των μελών του.

Έξω από το ΕΚΚ είχαν συγκεντρωθεί και μέλη του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν την Εργατική Ταξική Ενότητα.

Στην προσπάθεια τους τα μέλη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας να εισέλθουν στο ΕΚΚ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μέλη της διοίκησης του ΕΚΚ όπου και σημειώθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του ένας αντιπρόσωπος του ΕΕΚ και να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κατερίνης. Από ότι πληροφορηθήκαμε ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση ηρέμησε για λίγο, αλλά οι διαξιφισμοί και η ένταση συνεχίστηκαν και μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν το συνέδριο.

Η διοίκηση του ΕΚΚ υποστηρίζει ότι δεν πληρεί το σωματείο "Η Πρωτοπορία"τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, ενώ το σωματείο υποστηρίζει ότι κακώς αποκλείστηκαν από τις διαδικασίες και το συνέδριο τα μέλη του και ότι πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις που απαιτούνται.