Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Ουαί..δι’ ου το σκάνδαλον έρχεται»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Τα πρωτοφανή σε διαστάσεις σεξουαλικά σκάνδαλα των κληρικών της Καθολικής Εκκλησίας, στρεφόμενα κατά ανήλικων ανυποψίαστων παιδιών έχουν συνταράξει τελευταία την παγκόσμια κοινότητα, καθόσον ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες τα θύματα των κακοποιηθέντων παιδιών σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.


H ηγεσία της εν λόγω Εκκλησίας, επιχειρεί να αποκαταστήσει με χρηματικές παροχές την αγιάτρευτη ψυχοσωματική και ηθική βλάβη που υπέστησαν τα αθώα παιδιά από τους προβατόσχημους λύκους του ιερατείου, στους οποίους οι καλόπιστοι γονείς τα εμπιστεύτηκαν, ως ηθικοθρησκευτικούς παιδαγωγούς και εκπροσώπους επί της γης του Ιησού Χριστού.

Βασική αιτία της εγκληματικής συμπεριφοράς των ανθρωπόμορφων αυτών κτηνών θεωρείται από τους ειδικούς η υποχεωτική αγαμία των κληρικών όλων των βαθμών της Καθολικής Εκκλησίας και η συνακόλουθη καταπίεση και διαστροφή του σεξουαλικού τους ενστίκτου. Πρόκειται στην πλειονότητα για κάποιους νέους ιερείς που επέλεξαν για επαγγελματική τους αποκατάσταση ένα «εύκολο» και προσοδοφόρο επάγγελμα ή για διεστραμμένους ψυχοσωματικά ανθρώπους που έκαναν την επιλογή αυτή για να βρουν πρόσφορο πεδίο δράσης και εκτόνωσης των καταπιεσμένων ορμών τους, όπως αναφέρει στο οικείο κεφάλαιο του συγγράμματος του ο γνωστός Εγκληματολόγος Κ.Γαρδίκας.

Στην εποχή της πανσεξουαλικότητας, όπου υπάρχει ένας καταιγισμός προκλήσεων και ερεθισμάτων από τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο, τα τάμπλετ ,τα κινητά, την γύμνια, την πορνογραφία και την απενοχοποίηση των πάσης φύσεως σεξουαλικών προτιμήσεων, το να κρατηθεί κανείς άγαμος και αγνός απαιτείται γιγάντιος πνευματικός αγώνας, που μόνο σε ελάχιστους χαρισματικούς ανθρώπους μπορεί να αποβεί νικηφόρος. Ο ίδιος ο Χριστός όταν ρωτήθηκε σχετικά με το άθλημα της αγαμίας απάντησε ότι «ου πάντες χωρούσι, αλλ΄οις δέδοται»[ Ματθ.19,11] Μόνο δηλ. σε όποιους έχει δοθεί από τον Θεό αυτό το χάρισμα της αγαμίας μπορούν με τη δύναμη Του και την πνευματική άσκηση να μείνουν εγκρατείς και ανεπηρέαστοι από τις προκλήσεις τους περιβάλλοντος.

Όσοι με την ανήθικη συμπεριφορά τους σκανδαλίζουν τους πιστούς, ιδίως μάλιστα όταν προέρχονται από τις τάξεις των κληρικών η θέση του Κυρίου είναι σαφής: « Ός αν σκανδαλίσει ένα τούτων των μικρών των πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει αυτώ ίνα κρεμασθεί μύλος ονικός εις τον τράχηλον αυτού και καταποντισθεί εν τω πελάγη της θαλάσσης»[Ματθ.18,6] Με απλά λόγια, όποιος σκανδαλίζει με τις πράξεις του συνανθρώπους του και ιδίως τα μικρά παιδιά είναι προτιμότερο να κρεμάσει μια μυλόπετρα στον λαιμό του να βυθισθεί στην ανοικτή θάλασσα.

Αυτό θα έπρεπε να κάνουν για να εξιλεωθούν οι καλυμμένοι με το ιερατικό σχήμα στυγεροί εγκληματίες κληρικοί της Καθολικής, αλλά και πάσης άλλης εκκλησίας, που ασχημονούν στα ασχημάτιστα σώματα και τις αγνές ψυχές των αθώων παιδιών, προξενώντας τα ανεξίτηλα τραύματα που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.