Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΥΝΠ ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''

Η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο. Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ δηλώνει σε όλους τους τόνους οτι το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης το οποίο είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα


1 Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων των καταστατικών αρχών, όπως προβλέπεται και στο ν.1264/82. Συγκεκριμένα απαιτούμε να γίνει ο έλεγχος των πρακτικών όλων των σωματείων, από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο συμμετοχής νόθων αντιπροσώπων και ο αποκλεισμός των νόμιμων αντιπροσώπων του Συνδικάτου μας.

Το γεγονός οτι η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κατέφυγε στην εισαγγελία για να ζητήσει προστασία, αποδεικνύει οτι οι ορδές των εργατών που υποτίθεται τους ψηφίζουν στα σωματεία, δεν είναι παρά ανύπαρκτοι και καλούν τον εισαγγελέα να νομιμοποιήσει τις κραυγαλέες νοθείες τους.

Το κλίμα εκφοβισμού που προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτές τις μέρες ενισχύεται από την προφορική κλήση σε απολογία της προέδρου του Συνδικάτου. Καμία παρέμβαση της αστυνομίας δεν θα καθορίσει τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα. Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις λειτουργούν με βάση τις καταστατικές τους αρχές και όχι με τον αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας.

Η τρομοκρατία που επιδιώκει η αστυνομία να επιβάλλει καλώντας μέλη του ΔΣ του Συνδικάτου μας να δώσουν κατάθεση για δημοσιεύματα και καλέσματα σε συγκεντρώσεις, δε θα περάσει. Η οργάνωση του αγώνα είναι δουλειά των ίδιων των εργαζομένων και ειδικά όταν πρόκειται για Εργατικά Κέντρα σαν αυτό της Κατερίνης, που καμία σχέση δεν έχει με τους εργαζόμενους και προσπαθεί να διοργανώσει ένα ακόμα νόθο συνέδριο, καθώς είναι έτοιμοι να πάρουν όλα τα μέτρα καταστολής να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ όπου άρχισαν "να ξαναψηφίζουν τα δέντρα".

Η κατρακύλα δεν έχει πάτο. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς το χωροφύλακα και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Οι εργαζόμενοι να μην τρομοκρατηθούν και να πάρουν την οργάνωση του αγώνα τους στα χέρια τους. Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει και η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί. Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο, ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.Οι εργαζόμενοι ξέρουν να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία. Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας από τα σωματεία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πιερίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 5μμ, έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.