Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Κύκλο συναντήσεων με κοινωνικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Κατερίνη ανοίγει η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Ν.Δ. Κατερίνης με σκοπό να καταγραφούν προβλήματα και προτάσεις.


Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ , του φορέα που στηρίζει ηθικά και οικονομικά παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας, είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί είναι απροστάτευτα, είτε επειδή είναι παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη .

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χάρη Αναστασίου και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημ.Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Θεμάτων Ιωάννης Μελέτης και η Ταμίας της Ελλη Νανίτσου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε η δράση του ΒΕΝΙΑΜΙΝ που στηρίζεται στον Εθελοντισμό και έχει κατορθώσει να βοηθήσει «παιδιά σε ανάγκη», μέσα από έσοδα που προέρχονται κυρίως από τα μέλη του αλλά και από ευαισθητοποιημένα άτομα ανά τον κόσμο, τα οποία συμμερίζονται τους στόχους και υποστηρίζουν έμπρακτα το έργο του.

Από το 2010, εξάλλου ξεκίνησε τη λειτουργία και της την Τράπεζα Διανομής Τροφίμων από όπου διανέμουμε τρόφιμα.

Σε ο,τι αφορά τις ανάγκες του Συλλόγου και την ανάγκη να υποστηριχθεί το έργο της ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, διαβεβαίωσε τα μέλη του συλλόγου πως θα αναλάβει πρωτοβουλία στο επόμενο διάστημα να συνδράμει στο έργο τους τονίζοντας παράλληλα πως η προσφορά του ΒΕΝΙΑΜΙΝ στην κοινωνία είναι μεγάλη

Για τη Ν.Δ. και τις τοπικές οργανώσεις η υποστήριξη τέτοιων δράσεων είναι πρώτη προτεραιότητα και η Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης το έχει αποδείξει με τις πρωτοβουλίες της όπως η «Γιορτή Αγάπης» που διοργανώνεται δυο φορές το χρόνο με την ευκαιρία των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, με την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, τροφίμων κ.α.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ