Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ έβαλε σήμερα 28 Οκτωβρίου να γίνει ο αγώνας Ελλάδα-Σκόπια.


Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ έβαλε σήμερα 28 Οκτωβρίου να γίνει ο αγώνας Ελλάδα-Σκόπια την ημέρα που η πατρίδα μας γιορτάζει την επέτειο του ΌΧΙ...




Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κοζάνη ο αγώνας χάντμπολ ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Η αστυνομία αποφάσισε να μην δοθούν τελικά εισιτήρια στον κόσμο, αλλά να μπουν στο γήπεδο μόνο όσοι έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις, κάποιοι αθλητικοί σύλλογοι, ακαδημίες και επίσημοι.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:



«Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα δεύτερη σύσκεψη ασφαλείας μετά τα νέα δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα Ελλάδα- ΠΓΔΜ για τα προκριματικά του EURO 2020 την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:00 στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, την προστασία ομάδων, παραγόντων, διαιτητών και θεατών με την πρόληψη- αποτροπή επεισοδίων και έκνομων ενεργειών εις βάρος προσώπων η πραγμάτων που επιπρόσθετα θα επηρεάσουν δυσμενώς την κοινωνικοοικονομική ζωή των πολιτών της περιοχής.

Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-Θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του αγώνα
-Ο ανωτέρω αγώνας θα χαρακτηριστεί ως ειδικής διαχείρισης
-Δεν θα διατεθούν εισιτήρια
-Σε όλες τις προσκλήσεις θα αναγράφεται αριθμός δελτίου ταυτότητας και ονοματεπώνυμο, ενώ η είσοδος θα γίνεται με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας.
-Απαγορεύονται η προσέγγιση και η είσοδος ατόμων στο γήπεδο που δεν θα διαθέτουν πρόσκληση ή διαπίστευση
-Οι θύρες θα ανοίξουν μιάμιση ώρα (15:30) πριν την έναρξη του αγώνα»



Τι δήλωσε για τον αγώνα ο Κώστας Γκαντής (πρόεδρος ΟΧΕ):

Ήρθαμε στην Κοζάνη ακριβώς επειδή το γήπεδο πληροί όλες τις προδιαγραφές, όπως λίγα στην Ελλάδα, επειδή το άθλημα έχει βαθιές ρίζες στην περιοχή και επειδή με τη στήριξη των αρχών νιώθουμε όπως στο σπίτι μας.

Σε ερώτηση για την απόφαση της αστυνομίας να περιορίσει την παρουσία των φιλάθλων, παρά την αρχική έγκριση για 2.500 εισιτήρια, ο πρόεδρος της ΟΧΕ απάντησε ότι «πρέπει ειπωθούν κάποια γεγονότα, αρχικά σε ότι έχει να κάνει με τις προσπάθειες που κάναμε αρχικά σε σχέση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, Επειδή είχε προηγηθεί πέρσι, η αποχώρηση της Εθνικής Νεανίδων από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Σκόπια, πέρσι το Μάρτιο ζητήσαμε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να υπάρξει ειδικός κλειδάριθμος στην κλήρωση του EURO 2020, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ίδιες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η τύχη μας έφερε και πάλι στον ίδιο όμιλο στην κλήρωση του Τροντχάιμ, ενώ παράλληλα κληρώθηκε η σειρά των αγώνων με ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στις 27 ή 28 Οκτωβρίου. Στις 27 δεν ήταν δυνατόν να γίνει ο αγώνας, επειδή η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με την Τουρκία στις 25 του μήνα. Στείλαμε έγγραφο για να γίνει στις 29 Οκτωβρίου η αναμέτρηση και να μη συμπέσει με την Εθνική επέτειο, όμως δεν το δέχθηκε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς είναι προκαθορισμένες οι ημερομηνίες των αγώνων. Ουσιαστικά, εμείς το μόνο που επιλέξαμε ήταν το γήπεδο. Από εκεί και πέρα ότι και να σας πω για την απόφαση της αστυνομίας ή για επιφυλάξεις της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει σημασία. Το προτιμότερο είναι να προστατεύσουμε την Εθνική και το προϊόν του αθλήματος. Πειθαρχήσαμε ως οφείλαμε στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι και η μόνη υπεύθυνη για να καθορίζει τους όρους ασφαλείας ενός αγώνα. Δεν γνωρίζω τι πληροφορίες είχε η αστυνομία, αλλά και να γνώριζα δεν είναι ο ρόλος μου να το πω.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν υπάρξουν προκλήσεις ο κ. Γκαντής απάντησε ότι «ξεκάθαρα θα αποχωρήσουμε αν συμβεί οτιδήποτε. Σας το λέμε εμείς που έχουμε ματώσει ως άθλημα, με τις Εθνικές ομάδες και τα σωματεία μας, διότι ποτέ δεν δεχθήκαμε να αγωνιστούμε με όρους που να ξεφεύγουν από την διεθνή ονομασία της γειτονικής χώρας. Δεν βάζουμε τίποτα στη ζυγαριά. Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στα Σκόπια τον Αύγουστο δεν υπήρξαν προκλήσεις και όλα έγιναν όπως έπρεπε. Επίσης, μετά την κλήρωση στο Τροντχάιμ έγινε μία συνάντηση μεταξύ εμού, του εκπροσώπου της ομοσπονδίας της ΠΓΔΜ και του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κ. Βίντερερ. Εκεί υποσχέθηκαν ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα που είχαν συμβεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 2017, όταν κάποια άτομα στον πάγκο φορούσαν μπλουζάκι που ανέγραφε αυτό που δεν έπρεπε».



Πηγή και περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας χειροσφαίρισης: http://www.handball.org.gr/index.php