Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019

Συλλόγος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΧΑΡΑ ΝΙΚΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, Χαρά Νίκα, η οποία καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) μετά από αναφορά-καταγγελία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δ. Κυριτσόπουλου, “για κακόβουλη (sic) άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής”. 


Η προϊσταμένη αρχή επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει, να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση και να παρακωλύσει τη συνδικαλιστική δράση της δημοκρατικά εκλεγμένης Προέδρου του σωματείου, καταπατώντας κατάφωρα βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα οποία έχουν κατοχυρωθεί με τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων.

Όσο και να προσπαθεί η προϊσταμένη αρχή να φιμώσει την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση δεν θα το καταφέρει. Διενέργειες Ε.Δ.Ε., που εντέχνως θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο των παραλείψεων της διοίκησης και να οδηγήσουν σε δίωξη την Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους και δεν πρόκειται να μας αποθαρρύ-νουν στον αγώνα μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δη-μόσιου σχολείου.


Η ελεύθερη έκφραση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν φιμώνεται.

Απαιτούμε από τον Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας να ανακαλέσει την Ε.Δ.Ε.


Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Χρήστος Κοσκινάς