Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

Δελτία τύπου της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα.

Εκπρόσωποι της Κίνησής μας, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Κατερίνης κ. Μπατάλα και συζήτησαν το θέμα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.


Η κ. Μπατάλα δήλωσε καπνίστρια που σέβεται όμως τους μη καπνιστές και δεν καπνίζει ποτέ στον ίδιο χώρο με αυτούς. Επίσης δήλωσε οτι ούτε στο Δημοτικό μέγαρο, ούτε και κατά την συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου καπνίζει κανείς, παρά μόνο στα διαλείμματα και στον διάδρομο. Μας είπε ακόμη πως έχει δει μια μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο, την τελευταία εβδομάδα, στα καταστήματα εστίασης και καφέ. Τελικά όμως μας είπε πως το Δημ. Συμβούλιο δεν μπορεί να συζητήσει ένα τέτοιο θέμα όπως είναι η προφανής εφαρμογή του νόμου και μας παρέπεμψε στον Αντιδήμαρχο Δημ. Αστυνομίας. Της ζητήσαμε να φροντίσει να δοθεί το καλό παράδειγμα πρώτα μέσα στο Δημαρχείο.

Κατόπιν τα μέλη μας συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Δημ. Αστυνομίας κ. Παπαζιώγα ο οποίος δήλωσε μη καπνιστής και συμπαραστάτης στο έργο μας. Μας είπε ότι η Δημ. Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει από καιρό μια καμπάνια ενημέρωσης στους καταστηματάρχες εστίασης προτού προβούν σε αυστηρούς ελέγχους, διότι δεν είναι υπέρ των προστίμων αλλά υπέρ της συνεννόησης. Συμφωνήσαμε και δηλώσαμε ότι θέση μας είναι τα πρόστιμα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από την πλευρά του πελάτη και όχι του καταστήματος καθώς επίσης και ότι πρέπει να επιλαμβάνεται και η αστυνομία. Του θέσαμε επίσης το θέμα ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος καθολικά για όλους ώστε να μην χάνει κανείς πελάτες. Μας απάντησε ότι είναι δύσκολο αν δεν υπάρχει συνεννόηση διότι συνήθως ο πρώτος ελεγχόμενος την πληρώνει! Δεσμεύθηκε ότι οι έλεγχοι θα είναι διαρκείς για να μην χαλαρώσει αυτή η καλή κατάσταση που έχει αρχίσει να εδραιώνεται και πως πρέπει το Δημαρχείο να αποτελεί το καλό παράδειγμα.


-----------------------------------------------------


Ευχαριστούμε τον Σύλλογο "Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας" για την συμπαράστασή του στον αγώνα μας για την εξάλειψη του παθητικού καπνίσματος από τους χώρους συνάθροισης κοινού.Από την συντονιστική ομάδα της Αντικαπνιστικής Κίνησης Κατερίνης
 για την Προστασία από το Παθητικό Κάπνισμα.