Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

Αλληλεγγύη στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα που δίνει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα...

που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στα μπλόκα. Στηρίζουμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, όπου με την ΚΑΠ της ΕΕ στόχο έχει το ξεκλήρισμά τους, για να περάσουν τα χωράφια τους και η παραγωγή στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους επιχειρηματικούς ομίλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή φθηνών και ποιοτικών προϊόντων για τον λαό μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Αντιθέτως έχουμε κοινό αντίπαλο τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ,όπως και οι προηγούμενες, για να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών, προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες και, να υποκινήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, που κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Το ίδιο κάνει και με τα αγροτοδικεία για να τρομοκρατήσει τους αγρότες, όπως ακριβώς κάνει και με τις απεργίες των εργατών που τα δικαστήρια τις βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές. Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΣΙΥΝΠ “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών για να μείνουν στα χωράφια τους και οπότε χρειαστεί θα δώσουμε και εμείς μαζί τους το αγωνιστικό παρόν.

Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τις δικαστικές διώξεις που μεθοδεύτηκαν σε βάρος των αγροτοσυνδικαλιστών.

Αγροτιά - Εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά!