Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

2οι Ρητορικοί Αγώνες - Γυμνάσιο Περίστασης.

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 διεξήχθησαν στο Γυμνάσιο Περίστασης οι 2οι Ρητορικοί Αγώνες. 50 μαθητές από 6 Γυμνάσια του νομού διαγωνίστηκαν στο ατομικό αγώνισμα του Αυθορμήτου Λόγου καθώς και στο ομαδικό αγώνισμα της επιχειρηματολογίας.

Το πρώτο βραβείο του Αυθορμήτου Λόγου κέρδισε ο μαθητής του 7ου Γυμνασίου Ελευθεριάδης Θεοχάρης. Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Μπατάλα Σοφία και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Σαλονικίδου Ελένη. Στο αγώνισμα της επιχειρηματολογίας το πρώτο βραβείο απέσπασε η ομάδα του Ρητορικού Ομίλου του Γυμνασίου Περίστασης η οποία αποτελείται από τις μαθήτριες Ατματζίδου Ελένη - Μετχίλντ, Λιόντα-Ζαλίκα Αλεξάνδρα, Στεφανίδου Γαλήνη, Τζημαγιώργη Χαρίκλεια και Τσίρκου Άννα.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας για την Αειφορία κ. Αθανάσιος Χαρίσης, οι αιρετοί του κλάδου των εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπ/σης Πιερίας κ. κ. Δημήτριος Μπουλούμης και Αστέριος Τόκας, Διευθυντές και Διευθύντριες Γυμνασίων της Πιερίας.


Ξεχωριστή και εξόχως αποτελεσματική υπήρξε η προσφορά της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας κυρίας Βαΐας Αγγέλη, η οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε με θέρμη τον θεσμό των διασχολικών αγώνων Ρητορικής Τέχνης για τα Γυμνάσια της Πιερίας. Η συμπαράσταση και η ενθουσιώδης παρουσία της σε συνδυασμό με τον ζήλο των συναδέλφων εκπαιδευτικών που με τις ομάδες τους συμμετείχαν στους Αγώνες έφεραν το, πραγματικά, ζηλευτό αποτέλεσμα.


Ήταν μια εμπειρία συναρπαστική για όλους, καθώς δόθηκε στους μικρούς ρήτορες η ευκαιρία να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους , να υπερασπιστούν τις θέσεις τους, να αντικρούσουν τις απόψεις των συνομιλητών τους με δημιουργικό και ευέλικτο λόγο και ήθος ρητορικό μέσα σε ένα κλίμα φιλικό και, συνάμα, γιορτινό.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Γυμνασίου Περίστασης

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Κωνσταντίνα Μπέη