Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Λαϊκή Ενότητα: Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών, όχι στον όρο Μακεδονία και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας - Όχι στους υποψήφιους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κατερίνης

Στην Κατερίνη βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενο από τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Τάσο Κανταρά. Σε συνέντευξη τους στα ΜΜΕ πριν από λίγο αναφέρθηκαν σε μια σειρά θεμάτων όπως το θέμα της "Συμφωνίας των Πρεσπών" αλλά και το τι θα πράξει η Λαϊκή Ενότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.





Για το θέμα της "Συμφωνίας των Πρεσπών" ο κ. Στρατούλης και σε ερώτηση της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" δήλωσε τα εξής:


Είμαστε αντίθετοι με την «Συμφωνία των Πρεσπών»


- Είμαστε αντίθετοι με την «Συμφωνία των Πρεσπών», θεωρούμε ότι ωφελεί το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Αμερικανούς και την Γερμανία. Θεωρούμε την παρουσία του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών παράγοντα ανασφάλειας και αστάθειας στα Βαλκάνια (βλέπε Σερβία).

Το όχι το δικό μας στην «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν είναι το ίδιο με το όχι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά έχουν αποδεχτεί αυτή την συμφωνία, αλλά για λόγους αντιπολιτευτικούς λένε όχι. Και φυσικά είμαστε αντίθετοι στο όχι από ομάδες που έχουν να κάνουν σχέση με την ακροδεξιά ή με την Χρυσή Αυγή. Γιατί αυτοί θέλουν το μίσος μεταξύ των δυο χωρών, ενώ εμείς θέλουμε την εξασφάλιση της ειρήνης και της συνεργασίας.

Η συμφωνία εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων.

Θεωρούμε ότι μπορούσαμε να λύσουμε το θέμα με τους γείτονες χωρίς την κηδεμόνευση των μεγάλων.

Το όραμα μας είναι η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου για ένα βαλκανικό σύμφωνο ειρήνης, φιλίας, συνεργασίας και συν ανάπτυξης όλων των λαών έξω από τις δομές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αχαρακτήριστοι οι χαρακτηρισμοί της κυβέρνησης
σε όσους διαφωνούν με την "Συμφωνία των Πρεσπών"


Διαφωνούμε ριζικά με τους χαρακτηρισμούς της κυβέρνησης ως ακροδεξιούς, φασίστες και λαϊκιστές όσους διαμαρτύρονται με την «Συμφωνία των Πρεσπών». Μπορεί μέσα στα συλλαλητήρια να ήταν και μικρές ομάδες φασιστικών πυρήνων, αλλά ήταν πολύ μικρές ομάδες και αυτό δεν έχει σχέση με τα συλλαλητήρια.

Όποιοι έχουν διαφορετική άποψη, έχουν το συνταγματικό δικαίωμα να διαδηλώνουν και δεν μπορείς να τους χαρακτηρίζεις φασίστες ή οτιδήποτε άλλο.

Αχαρακτήριστοι οι χαρακτηρισμοί της κυβέρνησης σε δεκατριών και δεκαπέντε χρονών παιδιά στην Κατερίνη.


Είμαστε αντίθετοι με τον όρο Μακεδονία στην συμφωνία. 


-----------------------
Νίκος Παντελιάδης: Το κράτος Α.Ε. των Σκοπίων που αποτελείται από Σέρβους, Αλβανούς και Βούλγαρους δεν μπορεί να ονομάζεται Μακεδονία. Αυτή είναι η θέση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας.
-----------------------


Δ. Στρατούλης: Οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία έπρεπε μαζί με το όνομα να θέσουν και θέμα του ΝΑΤΟ και του γενικότερου ξεπουλήματος της Μακεδονίας που γίνεται τώρα.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πουλήθηκε σε ξένους, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πουλήθηκε στους Γερμανούς, η Εγνατία Οδός σε ξένους, ετοιμάζονται να πουλήσουν το νερό της Θεσσαλονίκης στους Γάλλους.

Ξεπουλιέται σπιθαμή προς σπιθαμή και κομμάτι προς κομμάτι η Μακεδονία μας.

Πρέπει να είμαστε ενάντια σε αυτό το ξεπούλημα.



Για τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Παντελιάδης δήλωσε τα παρακάτω:

Νίκος Παντελιάδης: Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε την Δέσποινα Χαραλαμπίδου επικεφαλή του συνδυασμού «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία».

Για τον Δήμο της Κατερίνης (και της Πιερίας) θα αποφασίσουμε σε λίγες ημέρες αν κατεβάσουμε δικό μας ψηφοδέλτιο (Κίνηση Πολιτών). Αλλά δεν πρόκειται να στηρίξουμε με τίποτα τους τρεις υποψήφιους της ΝΔ (Χιονίδη, Κουκοδήμο, Λιακόπουλου) και τον «εφεδρικό» υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ (Νταντάμης). Είμαστε σε διεργασίες να υπάρξουν τα κατάλληλα εκλογικά σχήματα.


--------------------------

Ο κ. Στρατούλης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο "ηθικό πλεονέκτημα" της Λαϊκής Ενότητας που κράτησε την θέση και την στάση που είχε από την αρχή και δεν κορόιδεψε τον ελληνικό λαό.

"Αρνηθήκαμε τις βουλευτικές και υπουργικές μας θέσεις για να είμαστε συνεπείς σε όσα είπαμε στον ελληνικό λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε αυτό..."

"Πρωτοστατήσαμε και συνεχίζουμε να βάζουμε τα στήθια μας μπροστά στα ΜΑΤ και στην κυβέρνηση ώστε να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των Ελλήνων."

"Βρισκόμαστε σε επαφές με όλα τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα για πιθανές συνεργασίες στις επόμενες εκλογές και πιστεύουμε ότι αυτές θα προκύψουν. Μιλάμε με την κ. Κωνσταντοπούλου, τον κ. Γλέζο και πολλούς άλλους."

Για τις δημοσκοπήσεις: "Το 70% με 86% των πολιτών δεν απαντάει στις δημοσκοπήσεις, κλείνουν το τηλέφωνο. Και από αυτούς που απαντούν το 20% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Οπότε πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται στην βουλή μετά τις εκλογές".