Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Θόδωρος Τόνας: Μαζί, για την Πιερική Αναγέννηση

- Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Πιερίας βίωσαν και αυτοί τις συνέπειες της μεγάλης κρίσης. Όλοι μας νιώσαμε τις βασικές αρχές της ζωής μας σταδιακά να αλλάζουν. Πολλές οικογένειες είδαν τα μέλη τους να φεύγουν στο εξωτερικό, ακόμη περισσότερες είδαν την ανεργία να κτυπά την πόρτα τους και τις επιχειρήσεις τους να πλήττονται από την υπερφορολόγηση και την ύφεση.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες πολλών ανάμεσά μας, η πτώση ήταν αναπόφευκτη.


Σε λίγους μήνες τελειώνει μία δύσκολη δεκαετία, ίσως η δυσκολότερη που ζήσαμε τα τελευταία 50 χρόνια. Σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε μία νέα κυβέρνηση, αυτή της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ίσως αυτή να είναι και η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας, αλλά και της Πιερίας μας για να αλλάξουμε τα δεδομένα, να ανατρέψουμε την ύφεση και να περάσουμε και πάλι σε ανάπτυξη. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Όχι πια. Η Ελλάδα, η Πιερία πρέπει να τρέξει για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Σήμερα έχουμε ανάγκη να ξεκινήσουμε από την αρχή. Έχουμε ανάγκη από μία Αναγέννηση. Την Πιερική Αναγέννηση.


Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά, καταθέτοντας προτάσεις και θέσεις, ακούγοντας με προσοχή κάθε πολίτη, νιώθοντας την αγωνία του για το αύριο. Σήμερα είμαι έτοιμος να δηλώσω παρών στο μέλλον της Πιερίας μας, να δουλέψω σκληρά ως ένας από τους πολλούς, να συμβάλλω και εγώ με τις δυνάμεις μου στη μεγάλη προσπάθεια ανάτασης του τόπου μας τα χρόνια που έρχονται. Είμαι έτοιμος να δουλέψω μαζί σας για να υλοποιήσουμε την Πιερική Αναγέννηση που χρειαζόμαστε.


Η Πιερία μας αξίζει και μπορεί να αναγεννηθεί. Οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας βρίσκονται ακόμη εδώ. Έφθασε η ώρα να τις ενώσουμε και πάλι, να στηρίξουμε κάθε καλό που έχουμε κτίσει με κόπο και να αλλάξουμε όλα τα υπόλοιπα. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της, η Ελλάδα θα ξαναγεννηθεί. Είναι η κατάλληλη στιγμή να μπει και η Πιερία μας στο τραίνο της ανόδου. Να φέρουμε και πάλι δουλειές στον τόπο μας, να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό μας, να στηρίξουμε ουσιαστικότερα τους αγρότες μας, να λύσουμε τα προβλήματα που χρονίζουν, να κάνουμε και πάλι τον πολίτη να πιστέψει ότι το μέλλον του θα είναι καλύτερο.


Σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση θα είμαι και εγώ παρών, δουλεύοντας σκληρά μαζί με τους συμπολίτες μου, για να φέρουμε τα αποτελέσματα που θα αλλάξουν τη ζωή μας. Για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουμε ανάγκη. Για την Πιερική Αναγέννηση.



Θόδωρος Τόνας 
Δικηγόρος