Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Συνάδελφοι κ Συναδέλφισσες

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) χαιρετίζει όλους τους συνταξιούχους...

τόσο αυτούς που με την ψήφο τους τίμησαν τη ΔΑΣ, όσο και αυτούς που επέλεξαν τους άλλους δυο συνδυασμούς δίνοντας μαζικό παρόν στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας στις 30 /3/2019. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συνταξιούχους που με την ψήφο τους ανέδειξαν για πρώτη φορά το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ πρώτη δύναμη με ποσοστό 55%

Συγκεκριμένα

Η ΔΑΣ πήρε 175 ψήφους (από 77 που είχε στις προηγούμενες εκλογές), 4 έδρες στο ΔΣ , (από 2 που είχε), 5 αντιπροσώπους για το ΕΚΚ (από 2), και 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (από 1).

Ο συνδυασμός, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας πήρε 171 ψήφους από 152 που είχε στις προηγούμενες εκλογές],3 έδρες στο ΔΣ, από 5 που είχε],4 αντιπροσώπους για το ΕΚ όσους είχε],και 2 αντιπροσώπους στην ομοσπονδία όσους είχε.

Ο Συνδυασμός ανεξάρτητη κίνηση πήρε 13 ψήφους και καμία έδρα.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του πόσο μεγάλο φορτίο αναλαμβάνουμε έτσι ώστε το σωματείο μας να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός. Θα τηρήσουμε την υπόσχεση μας να γίνει το σωματείο το κοινό σπίτι, το αποκούμπι για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα όλων των συνταξιούχων που υποφέρουμε από τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα [ΣΕΑ ]για να καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου, να επαναφέρουμε τις συντάξεις στα επίπεδα του 2009, να πάρουμε πίσω τα δώρα, το επίδομα αδείας, για δωρεάν υγεία, παιδεία κ.α.

Θα βρεθούμε δίπλα στον συνταξιούχο που η εφορία, η τράπεζα απειλούν να του κατασχέσουν το σπίτι ή τον τραπεζικό λογαριασμό. Στον συνταξιούχο που η ΔΕΗ απειλεί να του κόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής.

Θα βρεθούμε δίπλα στα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, δίπλα στα σωματεία τους που παλεύουν για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά.

Συνάδελφοι

Οι αγώνες για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας είναι μπροστά και από αυτούς τους αγώνες δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Γραφτείτε στο Σωματείο. Πάρτε μέρος στη ζωή και τη δράση του.

Η νέα διοίκηση του σωματείου προς αυτήν την κατεύθυνση θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό.