Σάββατο 13 Απριλίου 2019

«Τα όλα τού τίποτα»

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Εξακολουθούμε να παραμένουμε μια χώρα χωρίς εθνικό δόγμα και χωρίς υψηλή στρατηγική.

Η αγωνία που εξέφρασαν και οι καμπάνες που χτύπησαν αυτές τις μέρες Δέκα πρώην αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας (Καθημερινή 7.4.19) πρέπει να αφυπνίσει τους πάντες και κατ’ εξοχήν τους καθ’ ύλην αρμοδίους της εξουσίας, κοιμωμένους υπό μανδραγόραν.


Ο γράφων κραυγάζει τα τελευταία τριάντα χρόνια εξ αφορμής τών προκλητικών επιθετικών διαθέσεων τού αισχίστου εξ ανατολών γείτονος για την ανάγκη «ισραηλοποίησης» του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας για να αποκρούσουμε-ματαιώσουμε την υποταγή – καταστροφή μας. Γράφουμε και μιλούμε εις ώτα μη ακουόντων.


Τείνει δυστυχώς να καταστεί χαώδες σήμερα το εξοπλιστικό χάσμα Ελλάδος – Τουρκίας. Μια ματιά στον πίνακα που συνοδεύει το άρθρο του Β. Νέδου (Καθημερινή 7.4.19) προκαλεί στους νουν έχοντας. Ενδεικτικά:


Μαχητικά αεροπλάνα, εμείς190, οι Τούρκοι267
Επιθετικά ελικόπτερα, « 28, « 60
UAV(μη επανδρωμένα σε αεροσκάφη) « 38 « 160
Φρεγάτες παμπάλαιες-Κορβέτες -ελικοπτεροφόρα « 13 « 24


Ευελπιστούμε ο καλός Θεός να φωτίσει τους Αμερικανούς να ματαιώσουν την παράδοση τών 35 στους νεοοθωμανούς. Η ανάλυση των Δέκα στρατηγών θέτει τας χείρας εις τους τύπους των ήλων προειδοποιώντας μας ότι αν θέλουμε μιαν Ελλάδα να εξασφαλίζει ειρήνη και συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά προτεραιότητα την άμυνά μας.


Για το τρέχον έτος το κονδύλι της άμυνας είναι μόλις 1,7 τού ΑΕΠ, με προβλεπόμενο το 2%. Από αυτό, το 70% αφορά αποδοχές προσωπικού και μόλις το 15% λειτουργικές και αναπτυξιακές ανάγκες.


Οι παραπομπές στον Θουκυδίδη δείχνουν ότι οι ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων ξέρουν γράμματα, σε αντίθεση με την πλειονότητα του πολιτικού μας προσωπικού, το οποίο αποδεικνύεται λειτουργικά αναλφάβητο.


Τα Η.Ε. δεν εισάκουσαν την έκκληση τού Κρις Σπύρου να μην επικυρώσουν την συνθηκολόγηση των Πρεσπών και την προειδοποίησή του πως αν παρά ταύτα προχωρήσουν, τότε «θα χρεωθούν την ευθύνη της επικύρωσης μιας “μαϊμού” συμφωνίας και θα βρεθούν εκτεθειμένα ενώπιων της παγκόσμιας δικαιοσύνης».


Καταγγέλλεται σωρεία ακυροτήτων για αμφότερες τις εκδοχές της συνθήκης ελλαδική και σκοπιανή. Ενώ είναι απαράδεκτη η ενσωμάτωση σε έγγραφο του Σ.Α. και της Γ.Σ. των Η.Ε. της κοινής επιστολής των επιτετραμμένων των δύο χωρών, προκειμένου να μην εισαχθεί αυτή προς συζήτηση και ψήφιση στην Γεν. Συνέλευση.


Ζητιανεύουμε επενδύσεις, αλλά από την άλλη είμαστε γενναιόδωροι, εκ του υστερήματός μας. Ο πρωθυπουργός στέλνει στον Ζάεφ της Ψευδομακεδονίας 200 εκ. €. Οι σοβαροί σκοπιανοί μάς ειρωνεύονται γι’ αυτό…


Αυστηρός, αλλά δίκαιος ο ΣΤΑΘΗΣ κριτικάρει τον πρωθυπουργό: «‘Ο Τσίπρας είναι πιο λαϊκιστής απ’ τους λαϊκιστές, πιο σοσιαλδημοκράτης απ’ τους σοσιαλδημοκράτες, πιο νεοφιλελεύθερος απ’ τους νεοφιλελεύθερους, πιο δεξιός απ’ τους δεξιούς, πιο αριστεριστής απ’ τους αριστεριστές, πιο Νατοϊκός απ’ τους Νατοϊκούς, πιο εθνομηδενιστής απ’ τους εθνομηδενιστές, ο Τσίπρας είναι τα όλα τού τίποτα» (Ποντίκι,4.4.19).


Πρωτεύουσα ναρκοεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος τα Εξάρχεια. Πήγαν προχθές εκεί ανυποψίαστοι Λιμενικοί να κάνουν έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι «υπό κατάληψη». Πρόκειται για κράτος εν κράτει και έτι χειρότερον. Εύγλωττη έως τραγική η δήλωση της εισαγγελέως: « Μόλις βγήκαμε φανερώθηκαν από παντού περί τα 40 άτομα τουλάχιστον κρατώντας πολεμικά τυφέκια, πυροβόλα όπλα, μαχαίρια, ρόπαλα και έχοντας πολλοί εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους». Οι περιγραφές του συμβάντος προκαλούν αποστροφή...


Μέχρι στιγμής ουδείς από το μη – κράτος παρητήθη!


Τα βρόντηξε και ορθώς έπραξε ο πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα τού Ανθρώπου, διότι οι σοφοί της εξουσίας τού προσέθεσαν άλλα 5 μέλη ΛΟΑΤΚΙ και άλλα δύο των Ρομά. Εννοείται ότι όλοι οι υπόλοιποι φορείς εκπροσωπούνται από ένα μέλος.


«Η υπεροψία της εκτελεστικής εξουσίας, ο αυταρχισμός στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων της κι ένας προσβλητικός διδακτισμός, τελευταία, έχουν πλέον περισσέψει. Η παραίτηση μου είναι πλέον η μόνη αξιοπρεπής αντίδραση στην απαξίωση της ΕΕΔΑ και εμού προσωπικά», ξέσπασε δικαίως ο παραιτηθείς.


Καταχεριάζει και γεια στο στόμα του ο «τραπεζίτης των φτωχών» Μ. Γιαννούς εν μέσαις Αθήναις το διεθνές και το ελλαδικό τραπεζικό σύστημα. «Σχεδιασμένες για τους πλουσίους είναι οι τράπεζες» υποστηρίζει: «Χρειαζόμαστε ισάριθμους τραπεζίτες για τους φτωχούς, αν όχι περισσότερους»(ΝΕΑ, 6-7/4/19).


Ντροπή, αλλά το 82% τού πλούτου που δημιουργήθηκε στον πλανήτη το 2017 κατέληξε στα χέρια τού 1% των πλουσιοτέρων της γης, οι οποίοι κατέχουν πλούτο όσον το ½ τού παγκόσμιου πληθυσμού 3,5 δισ. ανθρώπων.


Ο κ. Τσίπρας μάς προτρέπει σε … «ολιγαρκή αφθονία», ποιος του το σφύριξε;


Για τις περιβόητες ΜΚΟ που εμπορεύονται την τραγωδία των παράτυπων μεταναστών για να πλουτίσουν τα στελέχη τους, ιδού τώρα και μια επίσημη καταγγελία από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Christophe Castaner που δήλωσε: «Στην κεντρική Μεσόγειο παρατηρήσαμε με τρόπο απόλυτα τεκμηριωμένο, σας το λέω, μια πραγματική συμπαιγνία, κατά περιόδους, μεταξύ των διακινητών μεταναστών και ορισμένων ΜΚΟ».


Τέλος για να μην ξεχνούμε τον μέγιστο Μακεδόνα φιλόσοφο Αριστοτέλη. Όταν τον ρώτησαν πώς θα προκόψουν οι μαθητές, απάντησε: «'Εάν τούς προύχοντας διώκοντες, τούς ύστεροΰντας μή άναμένωσι». Αν δηλαδή τρέχουν να φτάσουν αυτούς που προχωρούν μπροστά και δεν περιμένουν αυτούς που παραμένουν πίσω.



*Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης