Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Πρόστιμα του ΕΦΕΤ σε επιχειρήσεις τροφίμων


Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:



Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι, με την υπ. αριθμ. 6η/ 12 – 4 – 2019 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, επικυρώνει επιβολή προστίμων σε 5 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους € 63.800.

Τα πρόστιμα αφορούν τρεις αλυσίδες supermarket, μία επιχείρηση παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ένα ζαχαροπλαστείο.

Επίσης, εξέτασε 6 ενστάσεις κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και επικύρωσε την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους € 11.025.

Τονίζεται ότι μέσα στο 2019 έχει επικυρωθεί από το Διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΕΤ η επιβολή προστίμων σε 34 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους € 507.465.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.