Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Μουσικό Ανθολόγιο από την Πολυτονική ορχήστρα Κατερίνης

Ένα ξεχωριστό μουσικό ανθολόγιο, από τον Πιατσόλα ως τον Τσιτσάνη και από το ροκ μέχρι το ζεϊμπέκικο, είχαν την τύχη να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 7 Απριλίου...

  στο κέντρο Πιερίδα Palace, μια τρίωρη μουσική πανδαισία που πρόσφερε απλόχερα στο κοινό της Κατερίνης ο πολιτιστικός σύλλογος «Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης.

Δημιουργός του αφιερώματος ο μαέστρος της Πολυτονικής Ορχήστρας, Παναγιώτης Λυμπανοβνός, σε μια πραγματικά, εμπνευσμένη δουλειά. Παρουσίασαν ένα συμπίλημα παλαιότερων εμφανίσεων της ορχήστρας, αυτή τη φορά όμως σε έναν χώρο που έδινε στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει με μεγαλύτερη άνεση. Για άλλη μια φορά δεν απογοήτευσαν όσους τους παρακολουθούν σε κάθε τους εμφάνιση και ανταποκρίθηκαν ή μάλλον ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων.

Όλοι τους στην ορχήστρα υπέροχοι και μοναδικοί και ο καθείς «μαέστρος» στο δικό του όργανο, εναρμονίστηκαν τέλεια με το κοινό, πάντα κάτω από το βλέμμα και την καθοδήγηση του ενορχηστρωτή τους, Παναγιώτη Λυμπανοβνού. Σολίστες της βραδιάς, οι αδερφές Ζωή, Κλεοπάτρα, Μαρία & Μαρκέλλα Ανδρικοπούλου, η Μαρία Δραγασιά, η Κελλυ Καλαϊτζίδου, η Σίσσυ Πολυδώρου, ο Κώστας Καψάλης κι ο Δημήτρης Κατιρτζής. Ο καθένας με τη δική του ξεχωριστή χροιά φωνής έκαναν τη βραδιά ακόμη πιο όμορφη και μελωδική.

Με την εμφάνιση αυτή η Πολυτονική Ορχήστρα έδειξε στο φιλόμουσο κοινό της Κατερίνης το εύρος των δυνατοτήτων των μουσικών της, τη μεγάλη γκάμα της μουσικής στην οποία μπορεί να κινηθεί, το ταλέντο, το όραμα και την ικανότητα του φίλεργου μαέστρου της, μα πάνω από όλα απέδειξε ότι οι ομάδες, όταν λειτουργούν όπως μια ορχήστρα, μπορεί να πετύχουν θαύματα.