Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας, ότι πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης δημιούργησε η ενορία Ιερό Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας Ιακώβου (Τσαλίκη) του εν Ευβοία.

Ο Άγιος Ιάκωβος προερχόμενος από τις αλησμόνητες πατρίδες, και συγκεκριμένα από το Λιβίσι της Μικράς Ασίας, εγκαταστάθηκε στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυϊδ, όπου ασκήθηκε πολλές δεκαετίες και έγινε φάρος σωτηρίας για τους πολυπληθείς προσκυνητές και λιμάνι πνευματικό, όπου έβρισκαν καταφύγιο όλοι οι πονεμένοι. Ήδη εν ζωή εβρισκόμενος επιτελούσε με τη Χάρη του Θεού θαύματα και σημεία, τα οποία αυξήθηκαν μετά την κοίμησή του το έτος 1991. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, αποφάσισε την Αγιοκατάταξή του το έτος 2017.

Προσκαλούμε όσους πιστούς ευλαβούνται τον Άγιο στην τελετή των Θυρανοιξίων, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Σημείωση: Το Παρεκκλήσιο βρίσκεται επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη (απέναντι από το «S/M Discount» και πριν το «Playzone 5X5»).Εκ του Ιερού Ναού Αγίας Άννης