Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης στο Σxoλείο Δεύτερης Ευκαιρίας.


Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης στο Σxoλείο Δεύτερης Ευκαιρίας


Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης Γιώργος Ζωγράφος επισκέφθηκε το ΣΔΕ Κατερίνης και ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους γενικά για τη «βαριά βιομηχανία του τόπου μας», τον τουρισμό και τη φιλοξενία, αλλά και ειδικότερα για τη δυναμική και αξιοσημείωτη παρουσία και δράση της Ένωσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Αρχικά, αναφέρθηκε στις συνεργασίες της με άλλους φορείς, τις ευκαιρίες επιμόρφωσης (σε μέλη/τουριστικές μονάδες και τους εργαζόμενους σε αυτές) και έπειτα ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων του ακροατηρίου. Σχετικά δε με τις ευκαιρίες εργασίας στον τομέα και τα ζητούμενα προσόντα από τους υποψηφίους εργαζόμενους, τόνισε πως μεγαλύτερη σημασία και αξία από τη γνώση ξένων γλωσσών και τους τίτλους εξειδίκευσης έχει πρωτίστως η αγάπη προς τους συνανθρώπους, που εκφράζεται με το πρόσχαρο, ζεστό και ειλικρινές χαμόγελο, την ευγένεια και τον επαγγελματισμό στην εκτέλεση της εργασίας.

Ο πολιτισμός μας αποτελεί τη βάση για προσέλκυση τουριστών. Ας επανασυνδέσουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό και να ξαναφέρουμε πίσω τον τουρισμό ποιότητας, να μη λησμονούμε ότι και άλλοι διαθέτουν θάλασσα και ήλιο όχι όμως τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας (σ.σ.).


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης επισκέπτεται το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας


Ο πρόεδρος Κ.Ρέχας και η γραμματέας Χ.Καμανατζή επισκέφθηκαν 16/5 το ΣΔΕ Κατερίνης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων συμβουλευτικής σταδιοδρομίας που διοργανώνει η σύμβουλος του ΣΔΕ Κατερίνης Μαρία Σαρρή, ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για την αποστολή του συλλόγου, τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες του με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας https://esee.gr/ και άλλους φορείς.

Επίσης, ο πρόεδρος ενημέρωσε για τις ευκαιρίες επιμόρφωσης που παρέχει ο σύλλογος τόσο στα μέλη του όσο και στο προσωπικό που απασχολείται στις επιχειρήσεις. Η θεματολογία είναι πολυποίκιλη, όπως γνώσεις στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), ανάπτυξη δεξιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.ά., τα σεμινάρια γίνονται σε ώρες που εξυπηρετούν τους εργαζόμενους & επιχειρήσεις και είναι και επιδοτούμενα.

Γενικότερα, στην συζήτηση αναδείχθηκε ο κοινός άξονας προβληματισμού όλων, η οικονομική κρίση της χώρας και η ανεργία. Ο πρόεδρος τόνισε ότι, αγοράζοντας από τις τοπικές επιχειρήσεις, αφενός ενισχύουμε την τοπική αγορά δίνοντας θέσεις εργασίας και αφετέρου αγοράζουμε αυτό που ακριβώς επιθυμούμε και έχουμε στα χέρια μας μπροστά μας. Η τοπική αγορά έχει ανταγωνιστικές τιμές και σε πολλά είδη καλύτερες και από το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο κατάστημα βλέπουμε ακριβώς αυτό που πληρώνουμε, το αγοράζουμε άμεσα, σε περίπτωση προβλήματος έχουμε ένα πρόσωπο να απευθυνθούμε και αποφεύγουμε τα άσκοπα ταχυδρομικά έξοδα επιστροφών και των αναμονών. Επίσης, σε κάθε περίπτωση, δεν στηρίζουμε -με τις επιλογές αγορών μας- την μάστιγα του παρεμπορίου, που στερεί σημαντικά έσοδα από τις νόμιμες επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τους επαγγελματίες και τη χώρα και οδηγεί και σε άλλες μορφές παραβατικότητας.