Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το σωματείο μας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, αποχή απο δευτερογενείς διακομιδές, που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ αρχόμενης από τη Δευτέρα 06-05-2019 έως την Δευτέρα 20-05-2019.


Η έναρξη της κινητοποίησης είχε καταρχήν οριστεί η 22-03-2019, και από τις 14-03-2019 με εξώδικες δηλώσεις της, η ΠΟΠΕΚΑΒ, κοινοποίησε νόμιμα και εμπρόθεσμα στο ΕΚΑΒ και σε όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, γνωστοποιώντας τους λόγους- αιτήματα, που υπαγορεύουν την κινητοποίησή μας αυτή και κάλεσε τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, σε δημόσιο διάλογο, ενώπιον του ΟΜΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες συναντήσεις στον ΟΜΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στον ΟΜΕΔ στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Τζανετής, ο Αν. Υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εξαιρετικής σημασίας προβλήματα (εντολές για εκτέλεση αλλότριων καθηκόντων) που ταλανίζουν τους διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, σε βάρος του σκοπού του ΕΚΑΒ, που είναι η παροχή άμεσης και επείγουσας προ-νοσοκομειακής φροντίδας.

Για το όλο το διάστημα των συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, είχαμε αναστείλει την εξαγγελθείσα κινητοποίηση.

Δυστυχώς δεν ευδοκίμησε ο δημόσιος διάλογος και δεν επιλύθηκαν τα αιτήματά μας.

Συνεπώς, ενεργοποιούμε την εξαγγελθείσα κινητοποίηση, για τους λόγους που αναφέρουμε στην από 14-03-2019 εξώδικη δήλωσή μας και έχει την ακόλουθη μορφή:

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ)

Έναρξη της κινητοποίησής μας ορίζουμε την 06-05-2019 και λήξη την 20-05-2019.

Καθόλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών. ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.



Με εκτίμηση για το Δ.Σ