Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Και ο Γολγοθάς του Ηρακλή συνεχίζεται... (Εξοντωτικές ποινές από την ΕΠΟ)

Απέχει έτη φωτός από ότι φαίνεται η "Ανάσταση" για την ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΟ με τις αποφάσεις της για πολλοστή φορά καταδικάζει τον Ηρακλή σε υποβιβασμό με άγνωστες συνέπειες για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε ότι ο Ηρακλής, έχει υποβιβαστεί τρεις φορές χωρίς να έχει πέσει ποτέ αγωνιστικά. Όπως και το γεγονός ότι για τις ίδιες παραβάσεις που του καταλογίστηκαν και τιμωρήθηκε με υποβιβασμό, άλλες ομάδες απλά τιμωρήθηκαν με... πρόστιμο ή αφαίρεση λίγων βαθμών!


Και για ακόμη μια φορά η αυστηρότητα της πολιτείας εξαντλείται στο όνομα... Ηρακλής!


Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού αθλητισμού ότι θα βοηθούσε τον Ηρακλή, έμειναν... υποσχέσεις, ενώ έχουμε και το πρωτοφανές να ανακοινώνεται αναδιάρθρωση των κατηγοριών ποδοσφαίρου μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, φέρνοντας προ τετελεσμένων γεγονότων τις ομάδες που επηρεάζονται αρνητικά!

Η πολιτεία και η Ελλάδα χρωστάει στον Ηρακλή και δεν αναφερόμαστε απλά και μόνο στην πολύχρονη ιστορία της ομάδας...

Την ίδια ώρα βέβαια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τάζει νέα γήπεδα σε άλλες ομάδες...

*Ευθύνες για τα προβλήματα του Ηρακλή έχουν πάντως και όσοι εμφανίστηκαν σαν σωτήρες, είδαν την πορεία της ομάδας προς τα κάτω και δεν έκαναν κάτι το ουσιαστικό για να την αποτρέψουν...

Και ένα λάθος που έκαναν οι υπεύθυνοι του Ηρακλή (πάντα κατά την προσωπική μας άποψη) είναι ότι δεν άφησαν την ομάδα να ξεκινήσει από το μηδέν και να απαλλαχτεί από τα "βάρη" του παρελθόντος, αλλά με την μέθοδο των "νέων" ΑΦΜ απλά παρέτειναν το μαρτύριο της ομάδας...


➤ Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΠΟ:


Το Διαιτητικό Δικαστήριο, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
- Επιβάλλει στην ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση των αιτούντων ποδοσφαιριστών, Ελευθερίου Ιντζόγλου του Χαραλάμπους, Λεωνίδα Αργυρόπουλου του Ανδρέα, Αριστοτέλη Καρασαλίδη του Πολύκαρπου, Βασιλείου Αγγελόπουλου του Παναγιώτη, Δημητρίου Βοσνακίδη του Αποστόλου, Σεραφείμ Γιαννίκογλου του Νικολάου, Αντωνίου Ηλιάδη του Δημητρίου, Αργυρίου Μπαρέττα του Δημητρίου, Παναγιώτη Κυνηγόπουλου του Θεμιστοκλή, Αλμπέρτου Ρούσσου του Γεωργίου, Βασίλη Καραγκούνη του Ευαγγέλου, σε ποσοστό 50% των οφειλών της προς αυτούς πλέον των νομίμων τόκων την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας, ξεχωριστά για κάθε μία από τις περιπτώσεις των ως άνω αναφερομένων αιτούντων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.


- Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.