Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

«Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας»
Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη ...


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ 





ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Μακεδονική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πιερίας συμμετέχει για δεύτερη φορά στις εκλογές (πρώτη φορά στις εκλογές για την ανάδειξη μελών ΠΥΣΠΕ 2018). Τα μέλη μας συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια στις ανεξάρτητες κινήσεις εκπαιδευτικών Πιερίας. Ο Ε. Γιαννικός και ο Α. Μητρόπουλος κάνοντας τον συνδικαλιστικό τους κύκλο και πιστοί στις πρώτες διακηρύξεις τους για συγκεκριμένη θητεία των μελών στο Δ.Σ. του συλλόγου, απουσίαζαν από τις προηγούμενες εκλογές των αντιπροσώπων και το Δ.Σ. Οι πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις μας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 20, για στήριξη της ειδικής αγωγής, για την μείωση της εισφοράς των συναδέλφων στη ΔΟΕ, για συγκεκριμένη θητεία των μελών των Δ.Σ. των τοπικών συλλόγων και της ΔΟΕ και τον αγώνα μας ενάντια στο νόμο έκτρωμα της αξιολόγησης, πιστεύουμε ότι είναι γνωστές σε όλους.

Η πρόθεση των δύο παραπάνω μελών να μην συμμετέχουν πλέον στις εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου ακυρώθηκε ύστερα από την «προσβολή-συμφωνία των Πρεσπών» και την επικύρωσή της από το σύνολο του πολιτικού προσωπικού.

Μια «συμφωνία» με την οποία προσβάλλεται κατάφορα και βάναυσα η προσωπικότητά μας, αφού παραχωρεί την Μακεδονική ταυτότητά μας στους Σλάβους, τους Αλβανούς και Βούλγαρους των Σκοπίων.

Μια «συμφωνία» που είναι ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που συνταγματικά θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη αφού είναι ο «θεμέλιος λίθος» του πολιτεύματός μας.

Αντιστεκόμαστε στην νεοταξική-διεθνιστική «συμφωνία», η οποία εφαρμόζεται ύστερα από τις υποδείξεις των «καλών μας Ευρωπαίων φίλων». «Συμφωνία» η οποία είναι ενάντια στην Μακεδονική μας ταυτότητα και την ελληνική μας ψυχή. Κάνουμε το αυτονόητο, αυτό που κάποιοι θα το ξεχάσουν σε 10 χρόνια και κάποια άλλα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης το χάρισαν απλόχερα στους Σκοπιανούς. Την ψυχή μας δεν την χαρίζουμε σε κανέναν και δεν δεχόμαστε παραχάραξη της Μακεδονικής ιστορίας με την συγγραφή καινούργιων βιβλίων που δίνουν σάρκα και οστά στο διεθνιστικό δημιούργημα. Επισημαίνουμε καθημερινά τον τρόπο με τον οποίο «επικυρώθηκε» η συμφωνία και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Η σιωπή είναι συνενοχή.


Τα μέλη
Γιαννικός Ευάγγελος - Λαζαρίδης Λάζαρος - Μητρόπουλος Αντώνιος
………………

Περηφανέψου Ανατολή και ζηλοφτόνα Δύση
κι εσύ Κωνσταντινούπολη βάλε τα γιορτερά σου:
Γένος Μακεδονίτικο φυτρώνει και καρπίζει,
βλαστούς και παραβλάσταρα ξαπλώνει βασιλιάδες,

………………….

Κ. Παλαμάς