Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Συνέντευξη της Παναγιώτας Γερασιμοπούλου-Κρίτος στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" (Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό "Πολίτες σε Δράση του Σάββα Χιονίδη")

Συνέντευξη παραχώρησε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" και στον Μιχάλη Κανταρτζή η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό "Πολίτες σε Δράση του Σάββα Χιονίδη", Παναγιώτα Γερασιμοπούλου-Κρίτος.


Παρότι το πρόγραμμα της κ. Γερασιμοπούλου ήταν "φορτωμένο" με επισκέψεις, ομιλίες και περιοδείες, βρήκαμε το χρόνο και την ίδια και την θέσαμε τις παρακάτω ερωτήσεις για τις εκλογές:


1. Ποιος ο λόγος που επιλέξατε τον συνδυασμό «Πολίτες σε Δράση» και τον κ. Χιονίδη για να είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;


Επέλεξα το Σάββα το Χιονίδη διότι μας συνδέει μια φιλία ετών, διότι θεωρώ πως έκανε πολύ και καλή δουλειά και επίσης θεωρώ πως είναι ενωτικός και η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί με δήμαρχο το Σάββα το Χιονίδη να πηγαίνουμε το δήμο Κατερίνης ακόμη ψηλότερα.


2. Σε ποιους τομείς θα πρέπει η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαΐου να ρίξει το βάρος της;


Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλά. Και φυσικά πρέπει και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα κυρίως στα χωριά του δήμου μας. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα από τα χωριά μας και να καταλήξουμε πάλι στα χωριά αυτά. Οφείλουμε να αυξήσουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου Κατερίνης για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα δεκαετία που μας έρχεται. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να προετοιμάσουμε και τους δημότες.


3. Φέτος παρατηρούμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές με πολλούς συνδυασμούς και υποψήφιους. Πιστεύετε ότι το ενδιαφέρον αυτό είναι θετικό για τον Δήμο μας; 


Σίγουρα το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου μόνο κακό δε μπορεί να είναι. Το καλό βρίσκεται πάντα στη σύνθεση ανθρώπων, στη σύνθεση ιδεών, στη σύνθεση προτάσεων. Ο Κλεισθένης παρά τα όποια προβλήματα του ενώνει και η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει όλους μαζί.



4. Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους δημότες της Κατερίνης είναι και η λεγόμενη «Συμφωνία των Πρεσπών». Πείτε μας την άποψη σας; 


Η δική μου προσωπική άποψη είναι πως η Συμφωνία των Πρεσπών ζημιώνει κατάφωρα το έθνος μας και την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Θεωρώ πως όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για ό,τι συνέβη. Η Μακεδονία είναι ελληνική και μοναδική. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα λάθους πολιτικής διαχείρισης.



5. Μπορούν οι Δήμοι και πρέπει να κάνουν κοινωνική πολιτική; Θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί μια αντιδημαρχία «αλληλεγγύης» που αντικείμενο της θα ήταν η ανακούφιση συμπολιτών μας με οικονομικά προβλήματα; Θα σας ενδιέφερε να ασχοληθείτε με ένα τέτοιο αντικείμενο;


Όσο τα προβλήματα της καθημερινότητας αυξάνονται για τον απλό πολίτη, τόσο οι ανάγκες επιβάλουν από τον δήμο να λάβει τα μέτρα του και να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες και τις δομές προκειμένου να βοηθήσει τους δημότες εκείνους που έχουν ανάγκη.
Από και πέρα το αν θα δημιουργηθεί αντιδημαρχία αλληλεγγύης όπως είπατε είναι καθαρά θέμα του Σάββα του Χιονίδη και πιστεύω ότι είναι θετικός. Προσωπικά θα ήθελα να αναλάβω το κομμάτι αυτό, μου αρέσει, θεωρώ ότι το γνωρίζω αρκετά καλά και πως αν μου δοθεί και το εργαλείο του δήμου, θα μπορέσω να τα βοηθήσω πολύ κόσμο που έχει ανάγκη.