Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΙΟΥ από τις 11.00 – 13.00 το μεσημέρι στο Πάρκο της Κατερίνης.


ΜΑΙΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

Ο μήνας Μάιος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης ο οποίος είναι ο 5ος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη και επηρεάζει όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλλα. Το μήνα αυτό και συγκεκριμένα την Κυριακή 19 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε όλη την Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, με στόχο να προτρέψουμε τους πολίτες να επικεντρωθούν στην πρόληψη, να επισκεφθούν το γιατρό τους και να ασχοληθούν με πιθανά συμπτώματα των οποίων την σημασία αγνοούν.

Την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11.00 – 13.00 μμ, τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, θα βρίσκονται στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου της Κατερίνης, θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό, θα φτιάξουν σαπουνόφουσκες στη μνήμη αυτών που έφυγαν και θα προσπαθήσουν να εγείρουν το ενδιαφέρον του κόσμου, προκειμένου να αναδειχθεί η αξία της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης του καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Παράλληλα Ιατροί Ουρολόγοι, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, θα βρίσκονται μαζί μας για να παρέχουν έγκυρη ενημέρωση στον κόσμο. Σας περιμένουμε όλους κοντά μας.