Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Της Καθ. Έφης Μπάσδρα, υποψήφιας Βουλευτού Πιερίας της ΝΔ.

Από την οικογενειακή εκμετάλλευση στην αγροτική επιχείρηση - Το σχέδιο και οι προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων.



Η δεκαετία της κρίσης που περάσαμε διέλυσε μια σειρά από ψευδαισθήσεις και «αυταπάτες».

Σάρωσε όλες τις κοινωνικές ομάδες και άφησε βαθειά σημάδια στην οικονομία της χώρας. Οι πολιτικές της «πρώτης φοράς αριστερά», με υψηλούς φόρους, έλλειψη χρηματοδότησης, υπερβολικό παραγωγικό κόστος και έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές τσάκισαν τον πρωτογενή τομέα, βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.Σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν ζωντανό.

Προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί...


η στήριξη της αγροτικής παραγωγής, με στόχο την επιστροφή περισσότερων νέων στην καλλιέργεια της γης. Εργαλεία θα αποτελέσουν η ενσωμάτωση νέων πρακτικών και η σύγχρονη τεχνολογία που θα αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων και θα τα καταστήσουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

Στο νέο μοντέλο ανάπτυξης ο παραγωγός αντιμετωπίζεται ως ένας δημιουργικός επιχειρηματίας, μεταβαίνοντας από το μοντέλο της οικογενειακής εκμετάλλευσης σε αυτό της αγροτικής επιχείρησης, με δίπλα του το κράτος ως αρωγό.

Το σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει την:

-Εισαγωγή νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς με ισχυρά κίνητρα για τη δημιουργία νέων συνεργατικών σχημάτων και μείωση της φορολογίας στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα.
- Διασφάλιση σταθερών πόρων από τη νέα ΚΑΠ για όλους και διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων, δανειοδότησης και χρηματοδότησης.
- Επιστροφή των ανενεργών πόρων - εγκαταστάσεων, υποδομών και γης στην παραγωγική διαδικασία και εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.
- Ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε επιτελικό ρόλο με άρτιες κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων.
- Σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων. Ειδικά για την Πιερία η σύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της τοπικής οικονομίας, γεωργοκτηνοτροφίας και τουρισμού, μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή ανάπτυξης του νομού μας.

Σ' έναν κόσμο που αλλάζει γύρω μας με ταχύτητες φωτός δεν μπορούμε να μένουμε καθηλωμένοι σε πρακτικές και νοοτροπίες παρελθόντος. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και παραγωγών πρέπει να αποκατασταθούν. Τα αυτονόητα, όπως η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων, δεν μπορούν να αποτελούν ρουσφετολογικά εργαλεία και μεθόδους ελέγχου των αγροτών μας. Η πρόοδος της επιστήμης και η ψηφιακή εποχή πρέπει να τεθεί στην υπηρεσία τους και κυρίως των νέων αγροτών που έμειναν εδώ και επιχειρούν με πείσμα και ελπίδα! Η μικρή Ολλανδία δείχνει το δρόμο!

Η επόμενη μέρα, η μέρα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει αιχμή του δόρατος τη στήριξη των αγροτών, της Ελληνίδας αγρότισσας, αυτών που μοχθούν για την ελληνική γη.

Στις 7 Ιουλίου δίνουμε εντολή για ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση για το μέλλον του τόπου!

Μια φωτεινή Ελλάδα είναι μπροστά μας!