Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ" - 20 χρόνια αγώνας για τα αδέσποτα.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ" έχει ήδη συμπληρώσει μια ολόκληρη 20ετία. 20 χρόνια ενεργού δράσης παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, χωρίς να σταματήσει ποτέ τις δράσεις του, χωρίς να σταματήσει να αγωνίζεται για το καλό των ζώων.

Στο πλευρό των αδέσποτων και όχι μόνο χάρη στην προσπάθεια που καταβάλει με τη στήριξη των φιλόζωων της Κατερίνης.

Διαχειρίστηκε επί μία επταετία το πρώτο κυνοκομείο που δημιουργήθηκε στην πόλη επί δημαρχίας Γιάννη Αμοιρίδη.


Στη συνέχεια το καθεστώς άλλαξε, και επί δημαρχίας Σάββα Χιονίδη, την ευθύνη των αδέσποτων ανέλαβε η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή και η ΔΕΥΑΚ. Τελικά η ευθύνη του κυνοκομείου περιήλθε στη δικαιοδοσία του Δήμου, ο οποίος με κρατική επιχορήγηση κατασκεύασε το τωρινό κυνοκομείο. Πολλά έχουμε πει και έχουμε γράψει για την καταλληλότητα του χώρου. Πολλές φορές ο χώρος κρίθηκε από τις υγειονομικές αρχές ακατάλληλος. Ακόμα και σήμερα η άδεια ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι μετέωρη. Η άδεια πολλές φορές ανακλήθηκε γιατί ο χώρος δεν τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις.

«Μνημείο βαρβαρότητας» χαρακτηρίστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γιαννούλη κατά την επίσκεψή του στο κυνοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της επταετούς διαχείρισης από το Σωματείο "ΑΡΓΟΣ" του παλαιού κυνοκομείου, ο χώρος ήταν ευπρεπής και άνετος για τα ζώα, επισκέψιμος, και οι ετήσιες εκδηλώσεις κατά την ημέρα των ζώων συγκέντρωναν τις επίσημες αρχές. Τα σχολεία έκαναν επισκέψεις στους χώρους και οι διάφορες υπηρεσίες που είχαν την επίβλεψη του χώρου έδιναν τα συγχαρητήριά τους.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι σήμερα συμβαίνουν αυτά. Δεν επιτρέπονται οι φωτογραφήσεις και οι υγειονομικές υπηρεσίας τόσο της Κατερίνης, όσο και της Θεσσαλονίκης ήταν πολύ επιφυλακτικές.

Σήμερα ελπίζουμε να έχουμε μια καλύτερη συνεργασία με το Δήμο και στο πρόσωπο του νέου δημάρχου ελπίζουμε να βρούμε ένα φίλο των αδέσποτων ζώων.

Ελπίζουμε να μπει τάξη στο κυνοκομείο, να αποκατασταθούν οι ελλείψεις. Ελπίζουμε να μην είμαστε οι μόνοι που φροντίζουμε τα αδέσποτα. Να σημειώσουμε ότι το τηλέφωνο του Σωματείου "ΑΡΓΟΣ" είναι το μοναδικό που υπάρχει στις πληροφορίες και ιντερνετικά για τα αδέσποτα ζώα στην Κατερίνη. Το σωματείο μας δέχεται καθημερινά, ολόκληρο το 24ωρο κλήσεις για περιστατικά που αφορούν αδέσποτα ζώα στα οποία ανταποκρινόμαστε άμεσα.



Το Δ.Σ του Φιλοζωικού Σωματείου «Αργος»