Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Μία νέα πτέρυγα ετοιμάζει για να δώσει στους επισκέπτες του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.
 
Αφορά το Μουσείο Μανιταριών και αναφέρεται στη διατροφική τους αξία.

Σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την καθηγήτριά του κα Όλγα Γκορτζή, αλλά και με τον Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη, προχωρά στη δημιουργία της πτέρυγας αυτής, που θα παρουσιάζει με ιδιαίτερα σαφή και καινοτόμο τρόπο, τη βιολογική αξία των μανιταριών, τη θέση που πρέπει να έχουν στις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τα απαραίτητα συγκριτικά στοιχεία με ζωικής προέλευσης τρόφιμα.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου, πιστεύουν ότι με τη βοήθεια και των δύο αυτών επιστημόνων, το Μουσείο θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, με πολλές άγνωστες πτυχές για το ευρύτερο κοινό.

Όπως δε τονίζει ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας: «Η πτέρυγα αυτή ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο του Μουσείο Μανιταριών και το φέρνει πιο κοντά στο βασικό του στόχο, που είναι η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας. Ο δε τρόπος παρουσίασης, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες μας.»

Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου.