Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Έκλεισε με επιτυχία η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΛΙΝΑ »που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Με την πολύ αξιόλογη εκδήλωση «Ο αγωνιστής του 1821» έπεσε η αυλαία των φετινών ''Πολιτιστικών Δειλινών'' του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος»...

το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, στον χώρο ανέγερσης της νέας Κατασκήνωσης (Ράχη Πιερίας) των Αγίων Νεομαρτύρων.

Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε ένα θέαμα υψηλής αισθητικής και τεχνικής, μια ζωντανή παρουσίαση του αγωνιστή του `21 από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας.

Ο όμιλος της Πάτρας έχει Πανελλήνια αναγνώριση για την ιστορική ακρίβεια στις στολές και όπλα του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα που διαθέτει και συμμετέχει σε πολλές παρουσιάσεις ετησίως τόσο σε σχολεία, όσο και σε ομιλίες με αυτή την θεματολογία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ειδικά μέλη του, με πλήρη εξάρτυση αγωνιστών του 1821 και έκαναν ζωντανή παρουσίαση-επίδειξη στους παρευρισκόμενους των στολών και των όπλων του αγωνιστών του `21.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος έκανε, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, την αναγγελία της νέας κινηματογραφικής προσπάθειας του «ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΥ» με θέμα την Επανάσταση του 1821.