Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου από το Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο

- Πολυεπίπεδη συνεργασία προ των πυλών με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»
- Μετάβαση σήμερα στην Αθήνα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο και τη ΔΕΥΑΚ

Στις προοπτικές συνεργασίας του δήμου Κατερίνης με το Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» επικεντρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος κ.Μανωλόπουλο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Για τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του συνεδρίασης.

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι «υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά του Ιδρύματος για τρεις φακέλους και συγκεκριμένα για την Αστική Σχολή, το Πνευματικό Κέντρο (Εκάβη) και το «Λίκνο των Μουσών». Όπως μάλιστα προανήγγειλε ο κος Κουκοδήμος: «την 1η Οκτωβρίου θα καταθέσουμε πρόταση προς το Ίδρυμα και θα παρουσιάσουμε τους φακέλους μας. Εκεί θα κληθεί και ο κ. Τάσος Γκρέμος προκειμένου να παρουσιάσει την πρόταση για «το Λίκνο των Μουσών» […]το Ίδρυμα έδειξε ενδιαφέρον και για μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων όπως π.χ. τα «ΟΛΥΜΠΙΑ εν ΔΙΩ», το Φεστιβάλ Ολύμπου, τα «Αικατερίνεια» κ.α. Μάλιστα θα προχωρήσουμε σε πρωτόκολλο συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα διοργάνωσης εκδηλώσεων, δράσεων που έχουν στο επίκεντρο τον πολιτισμό».

Επίσης, σημείωσε ότι υπήρξε «έκδηλο ενδιαφέρον για το ιστορικό μοναστήρι της Πέτρας και πολύ σύντομα θα οργανωθεί συνάντηση με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου». Γενικότερα, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι: «υπάρχει από το Ίδρυμα τεράστιο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, αλλά και την συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης με δεδομένα τα ιδιαίτερα ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά χαρακτηριστικά, τα Πιέρια, που με την κατάλληλη διαχείριση θα συμβάλουν στην ανάδειξη και την αξιοποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου».

Μετάβαση στην Αθήνα

Επιπλέον, όπως ενημέρωσε σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσει εκ νέου επίσκεψη στην Αθήνα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν το δήμο και τη ΔΕΥΑ Κατερίνης, όπως το θέμα της ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ, που όπως ανέφερε «με ενημέρωσε η κα Μανιώτη, η διευθύντρια υψηλής τάσης που χειρίζεται τα θέματα οφειλών των ΔΕΥΑ, ότι οι οφειλές της ΔΕΥΑ Κατερίνης είναι από τις υψηλότερες οφειλές της χώρας».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε ο κος Κουκοδήμος «τα έξοδα ανακαίνισης του γραφείου Δημάρχου βαρύνουν εμένα και όχι το δήμο», ενώ τόνισε ότι «σύντομα θα διατεθεί ο χώρος που προβλέπεται για τις δημοτικές παρατάξεις».

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
18-09-2019