Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, μετά από πρόσκληση του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Ιωάννη Καζταρίδη και εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας...

στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Συντονιστής εκπ/κού έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ, κος Χαρίσης Αθανάσιος και όλοι οι Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων της Πιερίας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Καζταρίδης εξέφρασε τη θετική διαπίστωση ότι τα σχολεία έχουν στελεχωθεί έγκαιρα με εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν εφοδιαστεί με τα βιβλία και ετοιμάστηκαν σχολικές αίθουσες για κάθε τάξη και τμήμα ώστε να μπορούν από την ημέρα του Αγιασμού να ανακοινώσουν πρόγραμμα και να διανείμουν βιβλία στους μαθητές.

Στη συνέχεια, ο Δ/ντής ζήτησε από τους Δ/ντές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετεγγραφές των μαθητών και να τηρούν τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου.

Επιμέρους θέματα, όπως η τήρηση προθεσμιών, οι άδειες των εκπαιδευτικών, η αποστολή των ωρολογίων προγραμμάτων και η ορθή και απαρέγκλιτη ενημέρωση του συστήματος «My School» τέθηκαν επίσης από το Δ/ντή ο οποίος υπενθύμισε κύρια σημεία της νομοθεσίας και ενημέρωσε για τις πρόσφατες διευκρινήσεις και οδηγίες.

Θετική ήταν η αναφορά του Δ/ντή στις υπηρεσίες της Δ/νσης, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί και εξελιχθεί. Στόχος παραμένει η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Φιλοδοξία είναι να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Έμφαση δόθηκε από το Διευθυντή στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και στην αναγκαιότητα μεταστέγασης των ειδικών σχολείων καθώς και δημιουργίας νέου κτηρίου για στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Κλείνοντας ο κ. Καζταρίδης, κάλεσε τους Διευθυντές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος των παιδιών, των γονιών και της κοινωνίας έχοντας πάντοτε στο νου τους ότι στόχος της παιδείας είναι να αναδεικνύει τη γνώση μέσα από παραγωγικές δράσεις, ενσωματώνοντας τις παραδόσεις του τόπου μας και να φανερώνει την ανθρωπιστική της διάσταση, καλλιεργώντας το δίκαιο, την ισονομία, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Τότε μόνο το σχολείο θα είναι σχολείο ελεύθερων ατόμων.

Μετά τον Δ/ντή Εκπ/σης το λόγο πήρε ο κ. Χαρίσης ο οποίος κάλεσε τους Διευθυντές να πραγματοποιήσουν προγράμματα αειφορίας και άλλων θεματικών στις σχολικές τους μονάδες.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Δ/ντής ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και το Δ/ντή του 2ου ΕΠΑΛ, κο Καρακούση Αθανάσιο για το συντονισμό της συζήτησης και την άψογη φιλοξενία που παρείχε.