Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Πιερικός και Θεόδωρος Χατζόγλου στο μετάλλιο του "Τρέχω για την Κατερίνη 2019".

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2019», παρουσιάζει το χειροποίητο, ανάγλυφο μετάλλιο, το οποίο, μαζί με το δίπλωμα συμμετοχής...

θα απονεμηθεί σε όλους όσοι, στις 13 Οκτωβρίου διανύσουν τη γεμάτη συμβολισμούς, για την απελευθέρωση της Κατερίνης, ιστορική διαδρομή.

Πρόκειται για το μετάλλιο με το ιστορικό έμβλημα του Πιερικού, που αποτελεί διαχρονικά τον πρεσβευτή του ποδοσφαίρου της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, γεννήθηκε από την συνένωση του Μ.Αλεξάνδρου και του Ολύμπου στις 11 Απριλίου 1961 και θα αποτυπώνεται στη μία όψη του μεταλλίου της φετινής αθλητικής γιορτής: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Στην έτερη όψη με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό του, θα αποτυπώνεται η μορφή του αείμνηστου Θεόδωρου Χατζόγλου, του πλέον εμβληματικού παράγοντα στην ιστορία των μελανολεύκων, διοικητικού ηγέτη του Μ. Αλεξάνδρου, πρωτεργάτη της γέννησης του Πιερικού. Ενός ανθρώπου με έντονη, πολυεπίπεδη κοινωνική δράση και προσφορά στην Κατερίνη και την Πιερία ευρύτερα.


Λίγα λόγια για τον αείμνηστο Θεόδωρο Χατζόγλου

[…]Ο Θεόδωρος Χατζόγλου γεννήθηκε το 1915 στη Σαμψούντα του Πόντου. Έγινε μέλος και διοικητικός παράγοντας της ποδοσφαιρικής ομάδας « Μέγας Αλέξανδρος» Κατερίνης. Κατά το 1961 συνέβαλε στη συγχώνευση των δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Κατερίνης, του «Ολύμπου» και του «Μεγάλου Αλεξάνδρου», από τις οποίες πρόεκυψε ο «Πιερικός».Για πέντε χρόνια εκλεγόταν Πρόεδρος του Πιερικού, όπως τα 1962,1964,1965,1966 και το 1967.[…] Προλαβαίνοντας […] να δείξει το μεγαλείο του και τη μεγάλη του αγάπη στην πόλη μας και τους συντοπίτες του, άφησε δωρεά το σπίτι του και το καπνεργοστάσιό του στο Δήμο Κατερίνης, το σημερινό γνωστό « ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ», στη γωνία των οδών Ειρήνης και Εφέσου.

Τις εγκαταστάσεις του η Νομαρχία και ο Δήμος τις αξιοποίησε και τις λειτούργησε με Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), Εργαστήρια «Μέριμνας του παιδιού», Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κινηματογραφική Λέσχη, Φεστιβάλ Ολύμπου, ΚΑΠΗ κ.τ.λ.

Ο Θεόδωρος Χατζόγλου υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμένου ατόμου καθώς και τη συμπεριφορά και το παρουσιαστικό μιας εκλεπτυσμένης προσωπικότητας. Υπήρξε ένας μεγάλος πατριώτης, ένας γενναιόδωρος εργοδότης, έσκυψε με στοργή και αγάπη στα προβλήματα των συνανθρώπων του και αγκάλιασε την πόλη με κοινωνικό ενδιαφέρον και φροντίδα. Γι’ αυτό τελικά κατέστη και αναγνωρίστηκε ως Μεγάλος Ευεργέτης της Κατερίνης.

Πηγή: Το βιβλίο του συμπολίτη μας Παρασκευά Καλπακτσόγλου, με τίτλο «Το σπίτι μου… Η γειτονιά μου…. Η πόλη μου…» - Κατερίνη 2015.


2300 οι εγγραφές

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίστηκαν μετά την παράταση που δόθηκε οι εγγραφές για τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο αριθμός - ρεκόρ συμμετοχών να ανέρχεται σε 2300. Με αφετηρία το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κατερίνης (άγαλμα ελευθερίας), την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, με διοργανωτές τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος καλούμαστε όλοι να γίνουμε μέρος της μεγάλης αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής.



Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
10/10/2019