Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

"Βαθιά ανήσυχη" δηλώνει η Εθελοντική Ομάδα Πιερίας από τη συνεργασία της με τον Δήμο Κατερίνης για το "Χριστουγεννιάτικο χωριό" της.

Την ανησυχία της μας μεταφέρει με επιστολή της η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, όσον αφορά την υλοποίηση των υποσχέσεων της νέας δημοτικής αρχής για το "Χριστουγεννιάτικο χωριό" της.

Υποσχέσεων που όπως υποστηρίζει η Εθελοντική Ομάδα είναι απόρροια της συμφωνίας που είχαν κάνει με τον Δήμο Κατερίνης.


➤ Το δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας: 


Αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. Η ομάδα θα βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας τροποποιεί τον αρχικό της σχεδιασμό και προχωρά στην οργάνωση του 6ου "Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου" βασιζόμενη, όπως και στο παρελθόν, μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Δελτίο τύπου της 17.10.2019

Χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 34 μέλη της ομάδας τα οποία συζήτησαν για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και για τη συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, εκφράζοντας τη βαθιά τους ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των υποσχέσεων της Δημοτικής αρχής που απορρέουν από την αρχική συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η ομάδα κατανοεί τις τεράστιες οικονομικές και οργανωτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα Δημοτική αρχή και έχει την καλή πρόθεση να της δώσει την απαιτούμενη πίστωση χρόνου, όμως, εκτιμά πως έχει σπαταληθεί πολύτιμος χρόνος με αποτέλεσμα να έχει εξαντληθεί σχεδόν κάθε περιθώριο για μία σοβαρή προετοιμασία για τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Εκτιμά, επίσης, πως ο ελάχιστος χρόνος που έχει απομείνει δεν της επιτρέπει να συμμετέχει σε περαιτέρω άκαρπες συζητήσεις και ουτοπικούς σχεδιασμούς.

Η συντονιστική επιτροπή αναγνωρίζει τις καλές προθέσεις της Δημοτικής αρχής, είναι πάντα στη διάθεση της για συνεργασία, αλλά αποφάσισε να τροποποιήσει τον αρχικό της σχεδιασμό και να προχωρήσει στην οργάνωση του 6ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου βασιζόμενη, όπως και στο παρελθόν, μόνο στις δικές της δυνάμεις.

Η ομάδα απευθύνει έκκληση προς τους υποστηρικτές της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο της τοπικής κοινωνίας, με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης των κτιρίων και την προμήθεια των υλικών τα οποία απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του χωριού.

Σε αυτή τη νέα μας προσπάθεια κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)