Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Η ετήσια εκδήλωση της "ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – Σ.ΥΠ.Ε."

Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11/11/2019 η "ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΘΙΣΜΕΝΩΝ"...

σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα που τους παραχώρησε ευγενικά για άλλη μία χρονιά το κέντρο δεξιώσεων Grande Sala στην Κατερίνη.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ελπίδα Περπερίδου, ενημέρωσε τον κόσμο για τη ριζική αναμόρφωση των κτηρίων και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον προαύλειο χώρο της θεραπευτικής δομής “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ” στη Νέα Έφεσο Πιερίας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την τεχνικώς υπεύθυνη πολιτικό μηχανικό Ειρήνη Ηλιάδου, την αρχιτέκτονα Μυρτώ Παπαστεργίου και τον τοπογράφο μηχανικό Απόστολο Πίτσια.

Τονίστηκε ότι η πρότυπη θεραπευτική ομάδα φιλοδοξεί σε βάθος χρόνων να μετουσιώσει την πολύτιμη πείρα των μελών της στο θέμα της εξάρτησης σε πηγή γνώσης και βοήθειας για όλους, επεκτείνοντας την προσφορά της από το εξαρτημένο άτομο στους δύο ομόκεντρους κύκλους που το αγκαλιάζουν: την οικογένεια και την κοινωνία. Έτσι, σχεδιάζεται αφενός η δημιουργία ομάδων αυτοβοήθειας για τις συνεξαρτημένες οικογένειες των πασχόντων και αφετέρου η οργάνωση σεμιναρίων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς.

Ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος που εφαρμόζεται στη «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ», πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μακάριος Παπαμιχαήλ, ευχαρίστησε θερμά το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα, κ. Γεώργιο για τις αδιάλειπτες υπηρεσίες του προς την πάσχουσα νεολαία και την πολύτιμη προσφορά του στο έργο της ομάδας, ενώ η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε με τη σειρά της τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κυρίτση, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, για την ανάθεση της φροντίδας των εθισμένων νέων ως διακόνημα στον Αρχιμανδρίτη Μακάριο Παπαμιχαήλ.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης, Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος εξάλλου στηρίζει παντοιοτρόπως το έργο της “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ” ήδη από τα χρόνια της βουλευτικής του θητείας. Ο κ. Λιακόπουλος, συνοδευόμενος από την κα Ασημίνα Πούλιου, εξήρε την κοινωνική αξία της δράσης και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κατερίνης στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

Το λόγο πήρε ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δίου, κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, ο οποίος προστρέχει προθύμως σε κάθε αίτημα του συλλόγου. Διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου, κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για το χτίσιμο μιας στενής σχέσης συνεργασίας μεταξύ της θεραπευτικής ομάδας και του χωρικώς αρμοδίου, άλλωστε, Δήμου.

Απόδειξη της υπερτοπικής εμβέλειας της δράσης της “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ” αποτέλεσε και η παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Εθελοντών Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης, κ. Παύλου Κεσόγλου, ο οποίος διαβίβασε τις ευχές του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κ. Λαζάρου Κυρίζογλου, για τη συνέχιση του πολύτιμου και αναντικατάστου, όπως τόνισε, έργου της “ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ”. Στο λόγο του ο κ. Κεσόγλου αναφέρθηκε στη δυσκολία και την αξία του προσωπικού αγώνα του καθενός, όταν βρίσκεται μπλεγμένος στη δίνη των εξαρτήσεων, αλλά διαπίστωσε τη ματαιότητα κάθε προσπάθειας, όταν καταβάλλεται χωρίς αναφορά στο Θεό.

Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν εκ μέρους του συλλόγου για ακόμη μία φορά στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία του επέδειξε αγάπη και εμπιστοσύνη ήδη από τα πρώτα του βήματα και συνέβαλε καθοριστικά στην εύρεση νέου χώρου στέγασης της ομάδας. Η ίδια δήλωσε μέσω εκπροσώπου της ότι σχεδιάζει να επισκεφτεί εντός των προσεχών ημερών τις εγκαταστάσεις της θεραπευτικής δομής στη Ν. Έφεσο Πιερίας.

Τον παρευρισκόμενο κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Grande Sala καθήλωσε με το μεστό, πατρικό του λόγο ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, ο οποίος μίλησε για τον εθισμό ως νόσο της ψυχής και απότοκο της αποκοπής του ανθρώπου από το θείο θέλημα και την εν Χριστώ ζωή. Μέσα από πατερικές διδασκαλίες της Ορθόδοξης Παράδοσης, ανέλυσε πνευματικά την παθολογία των εξαρτήσεων και πρόβαλε την ανάπτυξη μιας ζωντανής σχέσης του πάσχοντος ανθρώπου με το Θεό ως μονόδρομο για τη θεραπεία της ψυχής.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους “Μελωδούς της Παράδοσης”, οι οποίοι χάρισαν στον κόσμο νοσταλγικές μελωδίες που περιδιάβηκαν την ιστορική μας παράδοση, ενώ παρακίνησε σε χορό ο τραγουδιστής Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, συνοδευόμενος από το Δημήτρη Παπαδόπουλο στη λύρα, το Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο και τον Κώστα Πετρίδη στο νταούλι.



"ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ – Σ.ΥΠ.Ε."