Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας)...

συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Λατινική Αμερική: Γη, πολιτική, ιθαγενής πληθυσμός’, την προσεχή Δευτέρα 18 Νοεμβρίου με την ταινία ‘Το αγόρι και ο κόσμος’. Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του τμήματος (είσοδος απέναντι από το ΙΚΑ Κατερίνης), με ώρα έναρξης 19.30 και ελεύθερη είσοδο.

‘O menino e o mundo/ Το αγόρι και ο κόσμος’– Σκηνοθεσία: Ale Abreu (Βραζιλία)

Η ιστορία ενός αγοριού, που φεύγει από το χωριό του στην άκρη της ζούγκλας του Αμαζονίου όπου ζει και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εκεί εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Μια ξεχωριστή, μακριά από τα χολιγουντιανά πρότυπα πρόταση στο χώρο του σύγχρονου animation, βραβευμένη σε πάμπολλα φεστιβάλ.