Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Κατερίνη. 30/11/19

Όλοι στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις...

(ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΠΟΣΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ ΔΗΚΗΓΟΡΩΝ-ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ-ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ-ΕΣΤΑΜΕΔΕ), στις 30 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα!


Στην Κατερίνη στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύρει το χορό για το νέο προμελετημένο έγκλημα της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Το ασφαλιστικό σύστημα δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στην σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία-πρόνοια . Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, όλο τον εργαζόμενο λαό.

Ο οργανωμένος αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, απόμαχων της δουλειάς, της νεολαίας, των γυναικών, όλου του εργαζόμενου λαού, για να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών πρέπει να πάρει μαζικό χαρακτήρα!

Να ματαιώσει τα σχέδια της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη πράξη του έργου που έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια περί νέου, δίκαιου και βιώσιμου Ασφαλιστικού. Να γκρεμίσει όλο το νομικό οπλοστάσιο που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν για να τσακίσουν, να συρρικνώσουν και να εξαφανίσουν ό,τι με αγώνες και θυσίες καταφέραμε να κερδίσουμε και το πληρώσαμε με το αίμα μιας ζωής.

Το νέο Ασφαλιστικό που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των τριών πυλώνων, η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε "ατομική υπόθεση" είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους, μόνο ο μαζικός αγώνας παντού μπορεί να σταματήσει, που θα έχει ως σημαία του τη διεκδίκηση!

Απαιτούμε:

• Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
• Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα -κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποιησή τους.
• Να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή για τη μεγαλοεργοδοσία.
• Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
• Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις.
• Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
• Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών.
• Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
• Επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
• Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη ημέρα Σαββάτο και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ