Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η Ρωμιοσύνη «νὰτη πετιέται ἀπὸ ‘ξαρχῆς κι ἀντρειεύει καὶ θεριεύει»

του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η κυβέρνηση εκ στόματος Αδώνιδος-Σπυρίδωνος “καθησύχασε” τον ελληνικό λαό ότι η διαβόητη συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα καταργηθεί μονομερώς, ακόμα και αν γίνει πρωθυπουργός ο Μ. Αλέξανδρος» (!).
«Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί του και θύραν περιοχής περί τα χείλη του» (Ψαλμός 140, 3).

Έχει δίκαιο ο Γ. Μαλούχος ( ΝΕΑ 16-17/11/2019): «Αν και ταλαιπωρημένη από την πολυετή πτώχευση, η Ελλάδα διαθέτει ένοπλες δυνάμεις που, αν θέλει, μπορούν να κάνουν την Τουρκία να μετανιώσει πολύ πικρά για οτιδήποτε επιχειρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αυτό πρέπει να το ενστερνισθούν ο πολιτικός και πνευματικός κόσμος της χώρας, τα ΜΜΕ, οι Δάσκαλοι, τελικά τα ίδια τα παιδιά μας.

Είναι υπέρ ποτέ αναγκαίο ένα κίνημα νατιβιστικό (Νατιβισμός= κίνημα που στοχεύει στην αναζωογόνηση παραδοσιακών, πολιτιστικών αξιών, ηθών, εθίμων ως αντίδραση στη ξενική πολιτιστική διείσδυση).

Άλλο το 1922 και το 1974 και ολότελα διαφορετικά σήμερα. Οξύνονται τα αντανακλαστικά των πολιτών και, αν δεν πλεονάζει ακόμη, πάντως είναι ζωντανή η αυτοπεποίθηση του λαού μας.

Η καγκελάριος, επειδή το τού Μακρόν της χάλασε τη σούπα της ένταξης της ψευδώνυμης Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ε.Ε., μεθοδεύει τώρα άλλα κόλπα. Ψάχνεται να βρει τρόπο να βάλει τον Ζάεφ και τον Ράμα στην Ευρώπη απ’ το παράθυρο, και αν δεν, από την …καπνοδόχο!

Όπως έλεγε ο Σύρος νεοπλατωνικός Ιάμβλιχος (270 μ.Χ.) «ομοίως επισφαλές μαινομένω δούναι μάχαιραν και πονηρώ δύναμιν»(=Εξίσου επικίνδυνο να δώσεις μαχαίρι στον τρελλό και δύναμη στον κακό).

Με τις πονηριές της Μέρκελ συμπορεύεται - φευ! - και η Ελληνική κυβέρνηση. Απόδειξη η απόφασή της να συγκαλέσει «Βαλκανική Σύνοδο» στο α’ τρίμηνο τού 2020. Ο Ζάεφ απεκάλυψε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μου υποσχέθηκε πως θα μας βοηθήσει» και «θα μιλήσει με όλους τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μακρόν». Την ίδια στιγμή ο αλβανοσλάβος εξέδιδε απειλητική ανακοίνωση ότι «η διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδος για τα μακεδονικά προϊόντα συνιστά «μονομερή προσέγγιση που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο»!

Η πατρίδα έχει απόλυτη ανάγκη την ενότητα και ομοψυχία όλων μας. να ξαναβρεί τις προτεραιότητές της, να ανακτήσει την εθνική αυτοπεποίθησή της.Η επέτειος τών 200 χρόνων από το 1821 πρέπει να εορτασθεί σε ατμόσφαιρα πατριωτισμού, που να διευκολύνει το βάπτισμα των σημερινών Ελλήνων στα ιερά νάματαπου έκαναν ήρωες τους αγωνιστές τού κορυφαίου Έπους.

Τα κλεμμένα γλυπτά τού Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο πρέπει και μπορούν να επιστραφούν στην Ελλάδα! Μάς το βεβαιώνει ο . Ο κορυφαίος Αυστραλός δικηγόρος που έχει μελετήσει κάθε νομική πτυχή τού θέματος έγραψε βιβλίο όπου αναλύει καταλεπτώς το πρόβλημα. (Εκτενής ανάλυση των θέσεών του στην “Καθημερινή”, 10.11.2019). Ο κ. Τσίπρας δεν τον τίμησε ούτε με μια τυπική απάντηση ότι το έλαβε. Ευελπιστεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα του απαντήσει και θα προσχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση. Ίδωμεν!

Κάθε Έλληνας αθλητής που διαπρέπει στο άθλημά του τιμά την Ελλάδα. Είναι άξιος της Πατρίδος. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρωτεύει στο Τένις. Λογικό να επαινεθεί απ’ όλους. Αμ δεν συνέβη αυτό. Αντίθετα επικρίθηκε (!). Γιατί; Απλούστατα ο πρωταθλητής μας μίλησε με σεβασμό για τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τις Παραδόσεις του Λαού μας, τη Γλώσσα μας. Εξήρε την ταυτότητα τού Ελληνισμού. Τί τα γύρευε όλα αυτά ο άμοιρος και βρήκε τον μπελά του; Αντί επαίνων οι μιντιακοί τον κατσάδιασαν γι’ αυτά που είπε και συρρίκνωσαν αυτό που πέτυχε στο στίβο ως οιονεί «ιδιωτικό». Τρελά πράγματα!

Όσα είπε δεν άρεσαν στους νεοταξίτες και έχυσαν τη χολή τους για να μειώσουν την αξία των πρωτείου. Χίλια μπράβο στο παλικάρι και ντροπή για όσους αποπειράθηκαν να σπιλώσουν την αξία της νίκης του.

Ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ιλβες μιλάει για το κατόρθωμά του να μετεξελίξει τη χώρα του σε «Τίγρη της Βαλτικής» και συμβουλεύει τους ημετέρους: «Απλά κάντε το». «Το κλειδί είναι να αποκτήσει κάθε πολίτης έναν αριθμό ώστε να ταυτοποιείται στο ψηφιακό χώρο, όπως ταυτοποιείται στο πραγματικό χώρο. Όλα τα άλλα έρχονται».

Βρήκε εδώ ευήκοα ώτα. Ίδωμεν!

Τελικά :

«Τ ὴ ν ρ ω μ ι ο σ ύ ν η μ ὴ τ ὴ ν κ λ α ῖ ς - 
ἐ κ ε ῖ π ο ὺ π ά ε ι ν ὰ σ κ ύ ψ ε ι 
μὲ τ ὸ λ ο υ ρ ὶ σ τ ὸ ν σ β έ ρ κ ο, 
Ν ὰ τ η π ε τ ι έ τ α ι ἀ π ὸ ‘ ξ α ρ χ ῆ ς 
κ ι ἀ ν τ ρ ε ι ε ύ ε ι κ α ὶ θ ε ρ ι ε ύ ε ι 
κ α ὶ κ α μ α κ ώ ν ε ι τ ὸ θ ε ρ ι ὸ 
μ ὲ τ ὸ κ α μ ά κ ι τ ο ῦ ἥ λ ι ο υ» (Ρίτσος). 


* Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης