Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Η Κατερίνη απέκτησε τμήμα AHEPA (ΑΧΕΠΑ).

Με το προσωνύμιο «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39» η Κατερίνη συμμετέχει στην AHEPA και για αυτό τον λόγο δόθηκε σήμερα το απόγευμα συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας.


Ο Πρόεδρος του τμήματος των AHEPA Κατερίνης Παναγιώτης Ταρενίδης, ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο Γιώγιος Παπαδημητρίου με την ευκαιρία της πρώτης εκδήλωσης των AHEPA που θα γίνει στην πόλη μας το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 7:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) με θέμα «Πρόοδοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου», αναφέρθηκαν στην ιστορία, τους σκοπούς και τις δράσεις των AHEPA.


Το τμήμα της Κατερίνης ιδρύθηκε τον περασμένο Μάρτιο και είχε την πρώτη δράση του με συμμετοχή σε εκδήλωση του ΟΡΦΕΟ με τον κ. Παντεμερλή.

Το τμήμα της Κατερίνης είναι το 39ο και το όνομα του παραπέμπει στο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο : «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ HJ-39».

Μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 18 μέλη και ήταν επιθυμία των ιδρυτών των ΑΧΕΠΑ να μπει η Κατερίνη και η Πιερία στον παγκόσμιο χάρτη με δράσεις, εκδηλώσεις κ.α.

Στο προσεχές μέλλον σύμφωνα με τους ομιλητές αναμένεται να δούμε και στην πόλη μας δράσεις με επίκεντρο την Υγεία, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση κ.α.

Για να γραφτεί κάποιος στην ΑΧΕΠΑ, θα πρέπει να είναι Έλληνας και χριστιανός (όχι απαραίτητα ορθόδοξος), ενώ θα πρέπει να προταθεί από δυο μέλη.

Οι AXEPA είναι γνωστοί για τη δράση τους στις ΗΠΑ, αλλά πλέον δραστηριοποιούνται και σε παγκόσμιο επίπεδο.