Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

2019… ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!! Πάμε να τις κάνουμε 2020!!!

Κοιτάμε πίσω στο 2019 με υπερηφάνεια για όσα καταφέραμε, τόσο την χρονιά που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά όσο και τις προηγούμενες χρονιές από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Πείτε μας δημοσιογράφους, πείτε μας ρεπόρτερ, φωτογράφους, blogger… Όπως και να μας πείτε, αυτό που κάνουμε το κάνουμε με την πίστη στην ελευθερία έκφρασης της γνώμης μας που είναι δικαίωμα τόσο δικό μας όσο και του κάθε πολίτη σε μία δημοκρατική χώρα.

Και όπως όλοι, έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα της κρίσης και της κριτικής απέναντι στις εκάστοτε κυβερνήσεις, περιφέρειες, Δήμους κ.α.

Εμείς το θεωρούμε υποχρέωση μας και από τότε που η «ΑΛΗΘΕΙΑ» έκανε τα πρώτα της βήματα, ασκεί κριτική αλλά πάντα καλόβουλη!

Με αξιοπρέπεια, ήθος και σεβασμό.

ΠΟΤΕ δεν εκβιάσαμε και ποτέ δεν συκοφαντήσαμε κανέναν. Ούτε πολιτικούς, ούτε συμπολίτες μας.

Εκ φέραμε την γνώμη μας, την άποψη μας, σύμφωνα με τα πιστεύω, τις αρχές και τις ηθικές μας αξίες και πάντα μέσα στα όρια της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

ΠΟΤΕ δεν υπήρξε για εμάς πακτωλός χρημάτων και «ενισχύσεων» και ποτέ δεν… κλαφτήκαμε γιατί δεν φάγαμε και εμείς κάτι από την «πίτα».

ΝΑΙ, μας «πολέμησαν», μας συκοφάντησαν και προσπάθησαν να μας «απομονώσουν», να μας πετάξουν έξω…

Γιατί ΔΕΝ ήμασταν και δεν υπήρξαμε «κολλητοί» αυτών που διαχειρίζονται την εξουσία στον τόπο μας. Αλλά, ούτε και είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι τους. Όπως επισημάναμε τα «κακώς», έτσι γράψαμε και τα «μπράβο»!

Όμως είμαστε εδώ, με το σπαθί μας, με την δουλειά μας, τον κόπο μας, τον αγώνα μας και είμαστε εδώ γιατί αυτό που κάνουμε το πιστεύουμε, το αγαπάμε και με τις λίγες δυνάμεις μας θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο μας δίνει δύναμη και υγεία ο Θεός!

Ήμασταν στον δρόμο, με κρύο, χιόνια και λάσπες, με καύσωνες, Κυριακές και αργίες. Δεν καθόμασταν στον καναπέ και με ένα κλικ ανεβάζαμε ειδήσεις άλλων, για να πετύχουμε ακροαματικότητες. Δεν αντιγράψαμε δουλειά και κόπο άλλων, σεβόμενοι την προσπάθεια τους. Όταν δεν είχαμε θέματα, απλά δεν γράφαμε… Δεν προσπαθήσαμε να εξαπατήσουμε κανέναν σας με τις αναρτήσεις και τα ρεπορτάζ μας.

Και παρά το γεγονός ότι οι «άρχοντες» του τόπου μας, δεν μας… «έπαιζαν», μας έφτανε που μας διαβάζατε εσείς, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι!

ΝΑΙ, κάναμε λάθη, αλλά ποτέ εσκεμμένα και είχαμε την δύναμη να τα αναγνωρίσουμε και να ζητήσουμε συγνώμη για αυτά τα λάθη.


ΑΓΑΠΑΜΕ την Πατρίδα μας και αυτή η αγάπη δεν έχει τελειωμό…

Όταν βλέπουμε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει, απειλείται, θα το φωνάξουμε, θα το γράψουμε. Δεν θα σιωπήσουμε! Και δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα, σε κανένα «φορέα» που έχει σκοπό να ασκήσει εξουσία. Η ιδεολογία μας ξεκινάει με την λέξη πατρίδα και τελειώνει με αυτή! Και για αυτό θα ασκούμε κριτική σε όποιον την απειλεί, σε όποιο πολιτικό κόμμα και αν ανήκει! Πιστεύουμε ότι το κράτος δεν πρέπει μόνο να ζητάει από τους πολίτες του, αλλά και να δίνει!!!

Να δίνει, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια! Και να σέβεται!

Γιατί δεν είναι μόνο τι θα φάμε και θα πιούμε σήμερα, αλλά και τι θα αφήσουμε πίσω στα παιδιά, τα εγγόνια μας και τις μελλοντικές γενιές. Και οφείλουμε να τους αφήσουμε μια πατρίδα δυνατή, ανεξάρτητη, όπως την ονειρεύτηκαν οι δικοί μας πρόγονοι και έδωσαν την ζωή τους για αυτήν.


ΚΛΑΨΑΜΕ για το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας. Κλάψαμε για τα παλικάρια μας που χάθηκαν στο Αιγαίο υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. Ματώνει η καρδιά μας με όσα περνάει ο ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου. Πονάει η ψυχή μας βλέποντας τους δολοφόνους του Ισαάκ και του Σολωμού να βρίσκονται στην Κύπρο μας.

Τα ίδια συναισθήματα πιστεύουμε ότι έχετε και εσείς που μας διαβάζετε, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Κλείνοντας την χρονιά που σε λίγο φεύγει, είναι σημαντικό για εμάς ότι μπορούμε να περπατάμε στον δρόμο, ανάμεσα σας, με ψηλά το κεφάλι και χωρίς να χρειαστεί να χαμηλώσουμε τα μάτια μας όταν συναντιόμαστε. Είμαστε όπως ξεκινήσαμε, με τα ίδια πιστεύω, με τις ίδιες αξίες και δεν αλλάξαμε, δεν αφομοιωθήκαμε.


ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να μας διαβάζετε και ούτε να συμφωνείτε με ότι γράφουμε.

Αλλά ποτέ δεν γράψαμε κάτι και ούτε θα το κάνουμε κατόπιν «εντολών» και καθοδηγούμενοι από άλλους!

Γράφουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως εμείς την βλέπουμε και την αντιλαμβανόμαστε και πολλές φορές η διαδρομή μας, επειδή γράφουμε την αλήθεια, είναι μοναχική και με πολλές δυσκολίες…

Όσο εσείς συνεχίζετε να μας στηρίζετε, εμείς θα είμαστε εδώ δίπλα σας, με όσες δυνάμεις έχουμε να δίνουμε αξία στην έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση σας.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε ο νέος χρόνος που έρχεται να σας βρει με αγάπη και υγεία για εσάς και τις οικογένειες σας.


Ο Θεός να μας έχει και να σας έχει καλά!