Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τι κρατάμε από το 2019 – Ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει από την «ΑΛΗΘΕΙΑ».


Τα σημαντικότερα γεγονότα στην Κατερίνη και την Πιερία όπως τα είδαμε και τα ζήσαμε μέσω της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ».


➤ Κορυφαίο γεγονός κατά την άποψη μας ήταν οι αντιδράσεις για την περίφημη «Συμφωνία των Πρεσπών», με τους κατοίκους της Κατερίνης, να πρωτοστατούν με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια και παρουσία στις επισκέψεις διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας.

Να σημειωθεί ότι κινητοποιήσεις για το ίδιο θέμα έκαναν και οι μαθητές-τριες των σχολείων της Κατερίνης – κυρίως Λυκείων – με καταλήψεις και πορείες.

Όπως επίσης σημαντική ήταν η στήριξη και η στάση της μητρόπολης μας και των ιερέων κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η «Συμφωνία των Πρεσπών», φυσικά και δεν καταργήθηκε ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από την ΝΔ που είναι τώρα στην κυβέρνηση.


➤ Χρονιά εκλογών το 2019, με την ΝΔ να κερδίζει τις εκλογές και να εκλέγει τρεις βουλευτές στην Πιερία και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν.

Το 2019 μπορεί να θεωρηθεί (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) ως μια ακόμη χρονιά που οι βουλευτές μας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, πέρασαν και δεν ακούμπησαν…

Κανένα μεγάλο έργο στην Κατερίνη και την Πιερία, τίποτα το ουσιαστικό από παρεμβάσεις και διεκδικήσεις που θα έκαναν την διαφορά.


➤ Τα διόδια παραμένουν στην θέση τους, είναι εκεί στο Αιγίνιο και την Λεπτοκαρυά και συνεχίζουν να εισπράττουν από το υστέρημα μας.


➤ Αλλαγή είχαμε και στους τρεις Δήμους της Πιερίας.

Στον Δήμο Κατερίνης, οι προσδοκίες για κάτι το καλύτερο διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα, με την νέα δημοτική αρχή (συν διοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη) να προχωρά σε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20%, επιβαρύνοντας περισσότερο τα νοικοκυριά της πόλης μας.


➤ Αλλαγή και στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, που πλέον έχει καινούργιο διοικητή, τον θεσσαλονικιό κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου, μιάς που δεν μπόρεσε κανένας κατερινιώτης ή κάποιος άλλος από τον νομό μας, να χαίρει της εκτίμησης της νέας κυβέρνησης.


➤ Κακοκαιρίες ήρθαν, χιονοπτώσεις είδαμε, πλημμύρες, αλλά σταθήκαμε όρθιοι.







➤ Στον Πέλεκα ούτε αυτή τη χρονιά που μας πέρασε έγινε κάποια παρέμβαση μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, ο δρόμος παραμένει αποκομμένος σε εκείνο το σημείο και γενικά όλη η περιοχή γύρω από το ποτάμι παραμένει υποβαθμισμένη.










➤ Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός είχαμε στην Κατερίνη το καλοκαίρι του 2019. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου νεανίδων-εφήβων Κ20 μας πρόσφερε ωραίες στιγμές και επιτυχίες από τους πρωταθλητές του Αρχέλαου Κατερίνης. Άννα Χατζηπουργάνη, Θοδωρής Βροντινός και Στέλλα Κωνσταντινίδου εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους. Δυστυχώς για το νέο έτος δεν προβλέπεται να έχουμε στην πόλη μας κάποια ανάλογη μεγάλη διοργάνωση στίβου, εκτός αν κάτι αλλάξει στην πορεία…

➤ Και φυσικά στον χώρο του αθλητισμού οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στα κορίτσια μας: Την Κατερίνα Νικολαΐδου και την Έλενα Χατζηλιάδου για τις επιτυχίες που φέρνουν στην πόλη μας!



➤ Την χρονιά που πέρασε, χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, αλλά και καλούς φίλους, που ο Θεός επέλεξε να τους πάρει κοντά του. Όπως και κάποιοι από εσάς που μας διαβάζετε, είχατε κάποια απώλεια δικού σας ανθρώπου. Δεν τους ξεχνάμε, τους έχουμε στην καρδιά μας και πορευόμαστε μπροστά κρατώντας τις καλύτερες αναμνήσεις αυτών που αγαπήσαμε και δεν είναι πια κοντά μας.


➤ Η ζωή μας είναι μια διαρκής προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, με καλοσύνη, ευγνωμοσύνη, συγχώρεση και αγάπη. Ας ελπίσουμε ότι το 2020, με την βοήθεια του Θεού θα κάνουμε όλοι μας βήματα μπροστά γίνοντας καλύτεροι και για εμάς και για τους γύρω μας.