Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Πιστοί ξανά στο ραντεβού τους οι Λοφιώτες Ελασσόνας Πιερίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη συνεστίαση των Ελασσονιτών Λοφιωτών Πιερίας.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά οι Ελασσονίτες Λοφιώτες της Πιερίας κι όχι μόνο ανταμώσανε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Πιερίδα. Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη μνήμες και συγκίνηση. Οι Λοφιώτες αγκαλιάστηκαν, διασκέδασαν, νοστάλγησαν και ένιωσαν τον παλμό και την περηφάνια του τόπου τους που τιμούν κι αγαπούν. 

Τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης ήταν οι δύο δάσκαλοι που ανέδειξε το χωριό μας, ο Νικόλαος Μίχος και ο Βασίλειος Λόλας. Ο Νίκος Μίχος υπήρξε πρόεδρος και ιδρυτής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λόφου από το 1979-1984, ενώ ο Βασίλης Λόλας κατέγραψε περί τα 250 παραδοσιακά «Κουπατσαρείκα» τραγούδια και διαθέτει πλούσιο ηχητικό υλικό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ιστορικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας Πιερίας κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας κ. Παναγιώτης Καρύδης καθώς και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας κα. Μάγδα Αθανασιάδου. 

Η οργανωτική επιτροπή έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για μια άψογη πραγματικά διοργάνωση, συγκεντρώνοντας μόνο θετικά σχόλια από όλους τους παρευρισκομένους. Μετά το καλωσόρισμα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε από τα βάθη χρόνων της ζωής των κατοίκων του χωριού μας συνεχίσαμε με το πλούσιο μενού του καταστήματος, κατόπιν σειρά πήρε ο χορός όπου όλοι διασκέδασαν και το γλέντι να προχωρά μέχρι αργά. 

 Οι Λοφιώτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο, με την παράκληση να είναι περισσότεροι και όλοι υγιείς να ξανασμίξουμε. Ευχές σε όλους για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων, υγεία, δύναμη, αγάπη, ευτυχία, έμπνευση και αισιοδοξία για εσάς και για τις οικογένειές σας. Το 2020 αφετηρία μιας δημιουργικής χρονιάς. Χαρούμενες γιορτές και Χρόνια πολλά.