Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ

Γράφει ο Τσιώτσιος Θεόδωρος*

Η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Ο Χριστός γεννήθηκε και πέθανε στο Σταυρό για να μας διδάξει την αγάπη προς τον πλησίον μας, τη συγνώμη, την Ειρήνη, τη βοήθεια που πρέπει να προσφέρουμε σε όποιον έχει ανάγκη, και τη Δικαιοσύνη.


Γράφω δύο λόγια τώρα τις γιορτές που πλησιάζουν, και θέλοντας να γράφω κάτι ευχάριστο δεν μπορώ. Έρχονται όλα τα γεγονότα στο μυαλό μου που θα σας μαυρίσω την ψυχή. Πάω μια βόλτα στην αγορά μέρες που είναι, και βλέπω οι τιμές τσουχτερές σε όλα τα είδη. Μπορεί να υπάρχει αφθονία και επάρκεια αγαθών, έτσι λένε οι αρμόδιοι αλλά πως να πλησιάσει κάνεις;

Βλέπω συναδέλφους Συνταξιούχους (ΤΙΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΎΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ) με σύνταξη των 400-500 ευρώ που παίρνουν να μην μπορούν ν' αγοράσουν ούτε τα στοιχειώδη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Βλέπω τον ΑΝΕΡΓΟΥΣ που έχουν μείνει χωρίς δουλειά, τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΙΝΑΣ, που δεν μπορούν να γιορτάσουν κι αυτοί με την οικογένειά τους ανθρώπινα αυτές τις Άγιες μέρες.

Δυστυχώς αυτές οι μέρες οι χαρούμενες και γιορτινές δεν φέρνουν σε όλους χαρά και αγαλλίαση. Στους περισσότερους φέρνουν θλίψη και αγωνία για το πως θα περάσουν και πως θα τα βγάλουν πέρα.

Θα συγκεντρωθούν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με το παράπονο στα χείλη, αφού δεν μπορούν να απολαύσουν ούτε καν τα στοιχειώδη. Θα αρκεστούν σε λίγο κατεψυγμένο κρέας και αυτό αν μπορούν να το πάρουν. Όσο για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους θα μείνουν Παραπονεμένα χωρίς κανένα δώρο για να χαρούν λιγάκι.

Και απ’ την άλλη, όλοι αυτοί οι έχοντες και κατέχοντες θα κάνουν χειμερινές διακοπές στις Άλπεις και σε άλλα πολυτελή θέρετρα…

Να λοιπόν που σας στενοχώρησα φίλοι μου και ας μην το ήθελα, αλλά δυστυχώς αυτές τις μέρες άλλοι χαίρονται... και άλλοι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα.

ΥΠAΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, γιατί τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν είναι για τους πολλούς, αλλά για τους λίγους που έχουν την πολυτέλεια να τ' απολαμβάνουν.

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ, ΘΛΙΨΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΣΕΣ


Τσιώτσιος Θεόδωρος 
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ.