Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

924 οικογένειες παρήγγειλαν 25,6 τόνους ελαιόλαδο

Αγαπητοί συμπολίτες, Μια από τις μεγαλύτερες διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες» των τελευταίων ετών στην Κατερίνη.


Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, έκλεισαν οι φόρμες παραγγελιών της 83ης της διανομής «Χωρίς Μεσάζοντες» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο πάρκινγκ των δικαστηρίων, στην οδό Φλέμινγκ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διανομές οι οποίες έχουν οργανωθεί τα τελευταία χρόνια από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας στην οποία συμμετείχαν 924 οικογένειες που έχουν παραγγείλει συνολικά 25,6 τόνους εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, δηλαδή περίπου 5.100 πεντόλιτρα.

Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» που ξεκίνησε από την πόλη μας πριν 8 χρόνια, εδώ, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων της οδού Φλέμινγκ, συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, να δημιουργεί ρωγμές στη μονοπώληση της διάθεσης αγροτικών προϊόντων από το κύκλωμα μεσαζόντων και συμπιέζει τα προνόμια των μεγάλων καταστημάτων λιανικής διάθεσης. Απόδειξη της αποτελεσματικότητας των δράσεων αυτών αποτελεί η ...καθιέρωση εκπτώσεων από τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της πόλης, κάθε φορά που ανακοινώνεται η διάθεση κάποιου προϊόντος.

Πέρα όμως από τα οικονομικά οφέλη, τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών, η ανιδιοτελής συμμετοχή εθελοντών πολιτών στην οργάνωση, στην προετοιμασία και στη λειτουργία των δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» τις καθιστούν μηχανισμό κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης.

Ακολουθούν σημαντικές οδηγίες για τις οικογένειες που έχουν παραγγείλει:

Φροντίστε να τηρήσετε την ακριβή ώρα παραλαβής που σας έχει προταθεί από το σύστημα παραγγελιών.
Να φροντίσετε, εάν είναι δυνατόν, να έχετε μαζί σας το ακριβές χρηματικό ποσό για την πληρωμή της παραγγελίας σας.
Θα λειτουργήσουν συνολικά τρία ταμεία εκ των οποίων τα δύο θα προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα.
Τηρώντας τα παραπάνω θα συμβάλλετε κι εσείς στην οργάνωση μιας αξιοπρεπούς διανομής χωρίς καθυστερήσεις.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει παραλάβει τα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων του προϊόντος ενώ ένας δεύτερος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, με τυχαίο δείγμα κατά τη διάρκεια της διανομής.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)