Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Ανακοινώσεις ΕΛΜΕ Πιερίας.

➤Αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων για διορισμό και πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση

Ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη βουλή τροποποίηση του άρθρου 54 , παράγραφος 5 του Ν.4589/19 σύμφωνα με την οποία τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά για διορισμό και πρόσληψη εκπαιδευτικών όχι μόνο εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον ΔΟΑΤΑΠ (όπως ίσχυε έως τώρα), αλλά ακόμα και αν διαθέτουν μόνο απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων. 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, τα οποία με το νόμο 4635/19 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θεωρούνται τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση. 
Με το νόμο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει δια της πλαγίας οδού το άρθρο 16 του συντάγματος, το οποίο απέτυχε να αλλάξει με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες. Kαλούμε την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, την ΠΟΣΔΕΠ και την κοινωνία ολόκληρη να αντιδράσουν άμεσα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του άρθρου που εξισώνει τα πανεπιστημιακά πτυχία με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων μετατρέποντάς τα σε τυπικό προσόν διορισμού/πρόσληψης στο δημόσιο.


➤Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας, υλοποιώντας την απόφαση του για συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες ως ένδειξη αλληλεγγύης στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας αλληλεγγύης, σας ενημερώνει ότι άρχισε η συγκέντρωση των πιο κάτω ειδών. 

PONSTAN 500mg 
Κουβέρτες ή παπλώματα
Αθλητικά παπούτσια για παιδιά 6-16 ετών 
Σχολικές τσάντες για παιδιά 6-12 ετών 
Ρούχα 
Υλικά για παιδιά νηπιαγωγείου όπως χαρτί Α4-μαρκαδόρους. 

Η δράση θα διαρκέσει από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2020.